Κάποιος να καλέσει τον Saul

Όχι απλά δεν ξεκαθάρισε το θέμα με την ενδεχόμενη δωροδοκία του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου μετά τη δημοσιοποίηση (των συμπερασμάτων) του πορίσματος Καλλή αλλά τα δεδομένα περιπλέχθηκαν ακόμα περισσότερο έστω κι αν το πόρισμα είναι καταπέλτης. 

Η ιστορία εξελίσσεται σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και μετά τις εξελίξεις της Δευτέρας ίσως κάποιος… να έπρεπε να καλέσει τον Saul (όπως είναι και η γνωστή ατάκα της σειράς Breaking Bad).

Ο Παναγιώτης Καλλής που κλήθηκε να ερευνήσει καταγγελίες για δωροδοκία του Ρ. Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό γραφείο Α. Νεοκλέους κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υπέπεσε στα αδικήματα του δεκασμού και της δωροληψίας. Στο πόρισμα Καλλή, γίνεται διασύνδεση της γνωστής υπόθεσης ρωσικών συμφερόντων Providencia ( ο Ρ. Ερωτοκρίτου έκανε πλειάδα αναφορών στην «ανήλικη 13χρονη Ρωσίδα) με την αγωγή του Ρ. Ερωτοκρίτου κατά της Λαϊκής Τράπεζας (την οποία εκπροσωπούσε το γραφείο Νεοκλέους) για συμψηφισμό κουρεμένων καταθέσεων με δάνεια ύψους 515.6χιλ. ευρώ. Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε ποινική δίωξη των αντίδικων του γραφείου Νεοκλέους στην υπόθεση Providencia –παρά τις αντίθετες οδηγίες του τέως Γενικού Εισαγγελέα (Πέτρου Κληρίδη)- και χωρίς να τον ενημερώσει. Σύμφωνα με το πόρισμα, η κίνηση αυτή του Ρ. Ερωτοκρίτου έγινε με αντάλλαγμα το γραφείο Νεοκλέους να μην εμφανιστεί στην αγωγή που είχε καταχωρίσει ο Ρ. Ερωτοκρίτου κατά της Λαϊκής Τράπεζα για συμψηφισμό με αποτέλεσμα να εκδοθεί υπέρ του απόφαση. Το γραφείο Νεοκλέους είχε υποστηρίξει πως δεν εμφανίστηκε γιατί υπήρχε κι άλλη παρόμοια υπόθεση (άλλη αγωγή των ίδιων εταιρειών του Ρ. Ερωτοκρίτου) την οποία και μπέρδεψε. Αργότερα, το γραφείο Νεοκλέους υπέβαλε αίτημα για παραμερισμό της απόφασης κάτι που τελικά επιτεύχθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής διόρισε και δεύτερο δικηγόρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο Ρίκος Ερωτοκρίτου όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τα ευρήματα της έρευνας αλλά έστρεψε τα πυρά του κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, του δικηγόρου Πάμπου Ιωαννίδη(δικηγόρος των αντίδικων του γραφείο Νεοκλέους στην υπόθεση Providencia), της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και της κόρης της. Πάντως, ο Ρ. Ερωτοκρίτου, όχι μόνο δεν προτίθεται να αποδεχθεί τα ευρήματα του πορίσματος Καλλή αλλά δήλωσε πως θα συνεχίσει να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του.  

Αναφέρθηκε σε συνομωσία εναντίον του από το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο της πρωτεύουσας, σε σχέση και με ενέργειες του σε ό,τι αφορά τις έρευνες για την οικονομία.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στον Γενικό Εισαγγελέα και διερωτήθηκε πώς μπορεί ο ίδιος να κατηγορείται για δεκασμό και όχι ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, όπως ανέφερε, ανέστειλε ποινικές διώξεις, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη. «Οι ενέργειές μου δεν συνδέονται με κάποια ύποπτη υπόθεση παρά μόνο με τη φαντασία κάποιων», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αναμένει πλέον από την αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση και ζήτησε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και του Γενικού Εισαγγελέα, του τέως Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εταιρειών, του Δικηγορικού Γραφείου Πάμπου Ιωαννίδη και του Δικηγορικού Γραφείου Νεοκλέους.

Ξανά η Μαριάννα

Από τις «μπηχτές» Ρίκκου δεν ξέφυγε ούτε και η κόρη της Διοικήτριας Μαριάννα Γιωρκάτζη η οποία, κατά τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, όταν εργαζόταν στο γραφείο Ιωαννίδης και Δημητρίου (ο Πάμπος Ιωαννίδης εκ των συνεταίρων) «χειρίστηκε και θέματα που αφορούσαν την υπόθεση της Providencia». Κατά τον Ρ. Ερωτοκρίτου,
«Η Μαριάννα Γιωρκάτζη μετέφερε στη μητέρα της, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ότι δωροδοκήθηκα για την υπόθεση της Providencia».

Κατά τον κ. Ερωτοκρίτου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραπονούμενος δεν πρέπει να μιλάμε για ποινικά αδικήματα. «Όταν θα πάμε στο δικαστήριο η αλήθεια θα λάμψει. Εγώ θα πηγαίνω κανονικά στη δουλειά μου στη Νομική Υπηρεσία» ήταν η κατάληξη του πρώτου επεισοδίου μίας νέας σειράς που ξεκινά στην πολύπαθη και ταλαιπωρημένη νήσο Κύπρο.

 

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου