Επιχειρηματίες οργανώνονται για παρακράτηση 26%

Αναβρασμό προκάλεσε σε επιχειρηματικούς κύκλους η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για παρακράτηση φόρου 26% σε πράξεις που γίνονται από χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στις οποίες περιλαμβάνεται και η Κύπρος. Ήδη το ΚΕΒΕ κινήθηκε με διαβήματα προς την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Νάντια Βαλαβάνη αλλά και προς την την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων  Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ανέφερε στο InBusinessNews πως η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αποβεί καταστροφική για μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε την απόφαση που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στην Ελλάδα ως αψυχολόγητη και ανόητη. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η πρόνοια να αντίκειται των ευρωπαϊκών προνοιών για το ελεύθερο εμπόριο.

Μεγάλος αριθμός εταιρειών που επηρεάζονται από την απόφαση, αναμένεται να έχουν συνάντηση τις επόμενες μέρες για να μελετήσουν τα επόμενα βήματα σε συνεννόηση με το ΚΕΒΕ ώστε να υπάρξει αλλαγή ή τροποποίηση της επίμαχης πρόνοιας.  

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους