Πετρίδης: Το τρίπτυχο για βιώσιμη ανάπτυξη

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία είναι η μόνη μορφή ανάπτυξης που μπορεί να φέρει την ευημερία στους λαούς της Ευρώπης, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες κατά τον υφυπουργό παρά τω προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Στο σταθερό και υγιή τραπεζικό τομέα, στη δημοσιονομική εξυγίανση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πολιτική, είπε μιλώντας σε συνέδριο στην Κροατία, έχει αποδώσει στις χώρες όπου εφαρμόστηκε και είναι μέσω αυτής της πολιτικής που η Κύπρος θέτει τα θεμέλια για ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος.

Όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είναι αναγκαία για ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης των αγορών αλλά και των ξένων επενδυτών, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για προώθηση δραστικών διαρθρωτικών δράσεων που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,  δράσεις για εκσυγχρονισμό και απλοποίηση του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου, προς διευκόλυνση των επενδύσεων.

Κατά η διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε ότι η Κύπρος σημείωσε μεγάλα βήματα προόδου, αφού - εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης και εξυγίανσης - κατάφερε να μην επιβληθούν νέοι φόροι και παράλληλα διατήρησε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια για διατήρηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Δανίας κ. Christophersen εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κύπρος, τονίζοντας παράλληλα ότι με την έγκριση και του πλαισίου για την αφερεγγυότητα,  η Κύπρος θα εξέλθει από τα δύσκολα, θα επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και θα εξέλθει από το πρόγραμμα πολύ πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν.

 

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις