Συντεχνίες ΚΑ: Ελλειμματικό το κονδύλι της κυβέρνησης

Δεν φτάνουν τα χρήματα που περιλαμβάνονται στο κονδύλι της Κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις των υπαλλήλων, όπως καταγγέλουν οι συντεχνίες εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές κατά τη συζήτηση το θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι τα χρήματα είναι περίπου 25% λιγότερα. 

Η Επιτροπή εξέτασε το αίτημα της Κυβέρνησης για αποδέσμευση κονδυλίου 10 εκ. ευρώ για κάλυψη των αποζημιώσεων για τα ελλείμματα του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών που αποφάσισε η Κυβέρνηση να δώσει σε υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος , αυτά τα χρήματα έχουν κατά κύριο λόγο στόχο να καλύψουν ελλείμματα του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων που δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι οι διοικήσεις της εταιρείας δεν κατέβαλλαν τα ποσά που όφειλε να καλύψει το κράτος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι αυτές οι αποζημιώσεις δεν είναι ικανοποιητικές, αφού δεν καλύπτουν τα πραγματικά ελλείμματα, δηλαδή κατ΄ ισχυρισμόν από πλευράς της ΣΕΚ αλλά και άλλων οργανώσεων, είπε, το έλλειμμα του Ταμείου Προνοίας ανέρχεται στα €9 εκ..

«Έχουμε ζητήσει αυτά τα στοιχεία να μας δοθούν γραπτώς από την Κυβέρνηση, όπως επίσης έχουμε ζητήσει να μας επεξηγηθεί κατά πόσο η μη πληρωμή αυτών των συνεισφορών ήταν νόμιμη. Αναμένουμε να έχουμε αυτές τις εξηγήσεις πριν να προχωρήσουμε στην περαιτέρω εξέταση της αποδέσμευσης του συγκεκριμένου κονδυλίου», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι εγείρονται νομικά ζητήματα που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν για να γνωρίζει η Επιτροπή ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του κράτους σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια αμοιβαία θετική και συμφωνημένη κατάληξη. Πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα ενδεχομένως να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, θεωρούν ότι το έλλειμμα του ταμείου δεν καλύπτεται σε ποσοστό 25% περίπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή