Aναθεωρημένη πρόταση για εκποιήσεις από ΔΗΣΥ

Το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία των εκποιήσεων μελετά ο ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πρόδρομο Προδρόμου, εάν χρειαστεί, θα υποβληθεί νέα αναθεωρημένη πρόταση για εφαρμογή της νομοθεσίας των εκποιήσεων με εξαίρεση κατοικιών μέχρι τις 3 Απριλίου (αντί της 1ης Απριλίου).

Tην Πέμπτη λήγει η περίοδος αναστολής της εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, ενώ η Βουλή δεν έχει ολοκληρώσει τη συζήτηση του 5ου νομοσχεδίου.

«Ο κύριος στόχος μπροστά στο Κοινοβούλιο είναι να διεκπεραιώσουμε την εξέταση των νομοσχεδίων από την οποία εξαρτάται η πάρα πέρα η πορεία της οικονομίας μας», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, προσθέτοντας πως η μεγάλη δουλειά που έχει να κάνει η Βουλή είναι να καταλήξει, όπως κρίνει και να πάρει τις αποφάσεις της.

Σημείωσε όμως ότι «εάν χρειαστεί στο μεταξύ, η πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει για να δοθεί μία επιπλέον παράταση μέχρι τις αρχές Απριλίου για την εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά τις εκποιήσεις κατοικιών, απ` ό,τι αντιλαμβάνομαι θα είναι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίας (της Ολομέλειας) της Βουλής».

«Μέχρι τότε», πρόσθεσε, «θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται μια ακόμη αναβολή, μακάρι να μπορέσουμε το συντομότερο να τελειώσουμε με αυτή τη νομοθεσία και να δούμε στη συνέχεια και αυτό είναι το ζητούμενο, πώς θα προωθηθεί στην πράξη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό διαδικασία αναδιάρθρωσης και όχι διαδικασία των εκποιήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε τέλος ότι η ημερομηνία που υπήρξε εξ αρχής στην πρόταση του ΔΗΣΥ ήταν μέχρι την 1η Απριλίου, μπορεί να επεκταθεί μέχρι τις 3 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις