Διμερείς συμφωνίες Κύπρου- Μπαχρέιν

Από την Κυριακή το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Μπαχρέιν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa θα παρακαθίσουν, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, σε επίσημες συνομιλίες ενώ θα υπογραφούν και συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μπαχρέιν.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Βασιλιά, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Βασιλιά με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά με επίσκεψη το πρωί στο Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν, στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μάναμα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα μεταβεί στο Παλάτι, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά Hamad bin Isa Al Khalifa.

Ακολούθως ο Πρόεδρος και ο Βασιλιάς, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα παρακαθίσουν σε επίσημες συνομιλίες. Από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από πλευράς Μπαχρέιν θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Khalifa bin Salman Al Khalifa και ο Διάδοχος του Θρόνου Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Βασιλιά, ενώ ο Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει τον Βασιλιά με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Αργότερα θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μπαχρέιν.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του Προέδρου ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν. Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δεξίωση προς τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε την Κυριακή το βράδυ στο Μπαχρέιν. Τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μάναμα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν Sheikh Khalid Bin Ahmed Bin Mohamed Al Khalifa.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους