Ευκαιρίες χρηματοδότησης για κυπριακές επιχειρήσεις

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου προσφέρει πληροφόρηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους Κύπριους ενδιαφερομένους με στόχο να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διεθνείς φιλοδοξίες και έχουν την θέληση να μετατρέψουν ισχυρές, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε προϊόντα, υπηρεσίες και διεργασίες που θα πρωταγωνιστήσουν στις αγορές.

Κατά τη διάρκεια τελετής που διοργάνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας  (ΙΠΕ),  ανακοινώθηκε η έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του και υπογραφή πρωτόκολλων συνεργασίας με άλλους φορείς στήριξης επιχειρήσεων και συγκεκριμένα με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Κέντρο Παραγωγικότητας, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, τον Σύνδεσμο Τραπεζών, την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα, τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, το CIIM-Entice, το Δίκτυο Cyprus Business Angels και το Chrysalis Leap Accelerator.

Η Αν. Προϊστάμενη του Τομέα Καινοτομίας και Επιχειρήσεων στο ΙΠΕ Μαριλένα Παρασκευά, ήταν φιλοξενούμενη στο στούντιο του InBusinessNews και μίλησε για το ρόλο του Κέντρου στο οποίο μετέχουν εκτός από το ΙΠΕ, το ΚΕΒΕ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

«Ο ρόλος του Κέντρου είναι να δίνει τη δυνατότητα στις  επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες υποστήριξης και χρηματοδότησης των ερευνητικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων τους» ανέφερε η κ. Παρασκευά.
Συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, περιλαμβάνουν υποστήριξη της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας, πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, παροχή στήριξης για συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα καθώς και πληροφόρησης για θέματα ευρωπαϊκής/ εθνικής νομοθεσίας και πολιτικής. 

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές