Βαλίτσες για Ρωσία ετοιμάζει το Προεδρικό

Κυπριακό, τρόποι εμβάθυνσης διμερών σχέσεων και διεθνή και περιφερειακά θέματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 24-27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αναχωρεί αύριο το απόγευμα για τη ρωσική πρωτεύουσα, θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Ναρίσκιν.

Αντικείμενο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας και Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα είναι το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσικής Ομοσπονδίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης τους, οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ουκρανικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στη Ρωσία, αναμένεται να υπογραφεί σειρά διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς διμερούς συνεργασίας. Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης