Investors Summit: Έγινε το πρώτο βήμα

Το πρώτο και ενδεχομένως σημαντικότερο βήμα για επενδυτικές συμφωνίες έγινε. Το Cyprus Investors Summit όπως παραδέχθηκαν και οι συμμετέχοντες, αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία πρώτη επαφή με υποσχόμενα αναπτυξιακά έργα αλλά και τα στελέχη των εταιρειών που τα αναπτύσσουν.

Οι προσδοκίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού για τέσσερις και πλέον ώρες επενδυτές και ντόπιοι επιχειρηματίας ανέπτυσσαν τα «θέλω» τους με την προσδοκία μίας θετικής κατάληξης στο σύντομο μέλλον. Πέραν των 40 επενδυτών είχαν την ευκαιρία να δουν τις παρουσιάσεις 18 ώριμων έργων και να επιλέξουν αυτά που τους ενδιέφεραν περισσότερο. Στη συνέχεια είχαν 45 λεπτά στη διάθεση τους για να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Η ενημέρωση που θα τύχουν θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με επισκέψεις στους χώρους των αναπτύξεων και ανάλυση των δεδομένων επί τόπου.

Πολιτικοί αξιωματούχοι όπως ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Ενέργειας και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας έδωσαν το στίγμα της αντιμετώπισης που θα τύχουν οι επενδυτές που θα επιλέξουν την Κύπρο με τον Χάρη Γεωργιάδη να προσκαλεί όλους να αποτελέσουν μέρος του κυπριακού success story.

Από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που ακολούθησαν των παρουσιάσεων, διαφάνηκε πως τα επενδυτικά ταμεία επικεντρώνονταν το καθένα στο είδος των αναπτύξεων που τους ενδιέφεραν. Συγκεκριμένοι επενδυτές δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τα έργα γκολφ, τα οποία αποτέλεσαν την πλειονότητα των projects που παρουσιάστηκαν, ενώ ενδιαφέρον έλκυσαν τόσο οι εμπορικές όσο και οι γραφειακές αναπτύξεις. 

Τις επόμενες βδομάδες θα διαφανεί κατά πόσο οι προοπτικές που δημιουργήθηκαν θα ευδοκιμήσουν και αν θα προκύψουν  σημαντικές συμφωνίες που θα δώσουν ώθηση και στην κυπριακή οικονομία γενικότερα. 

 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος