Εξωτερική αξιολόγηση Κτηματολογίου, ΚΕΠ και Πολεοδομίας

Για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών των τμημάτων του Δημοσίου που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του κοινού όπως το Κτηματολόγιο και η Πολεοδομία,  η Κυβέρνηση προωθεί τις διαδικασίες πιστοποίησης των διεργασιών εξυπηρέτησης και εσωτερικής λειτουργίας τους, με βάση το Πρότυπο ΙSO 9001. 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, την Τετάρτη, θα υπογραφεί σύμβαση με την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό. Η Εταιρεία μέσα από επιτόπιους ελέγχους και επιθεωρήσεις εντός των επόμενων 3 μηνών θα ελέγξει κατά πόσο τα ΚΕΠ, το Κτηματολόγιο και η Πολεοδομία πληρούν τις προϋποθέσεις για έκδοση του πιστοποιητικού.  

«Θα ελέγξει δηλαδή κατά πόσον οι υπηρεσίες έχουν καταγραμμένες όλες τις διαδικασίες τους, έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους, και ότι εφαρμόζουν όλες τις τελευταίες νομοθεσίες και επικαιροποιημένες διαδικασίες, όχι να εφαρμόζει άλλα η υπηρεσία της μιας πόλης και άλλα η υπηρεσία μιας άλλης πόλης, πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν.  Θα ελεγχθεί επίσης κατά πόσον έχουν ετοιμάσει σχετικά εγχειρίδια και έχουν υιοθετηθεί εσωτερικοί μηχανισμοί οι οποίοι τηρούνται και εφαρμόζονται κατά τρόπο ομοιόμορφο πάνω σε Παγκύπρια βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το σημαντικότερο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας βέβαια είναι ότι εισάγεται στη δημόσια υπηρεσία ο θεσμός της ανεξάρτητης, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ η οποία κατά τρόπο αντικειμενικό θα πιστοποιεί ότι τα κυβερνητικά τμήματα τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας με όλα τα συνεπαγόμενα οφέλη στον πολίτη».  

Αλλαγές στη δομή της Προεδρίας

Στο πλαίσιο της δράσης που προωθείται θα δημιουργηθεί η Γραμματεία Προεδρίας, που αποτελεί την αναμόρφωση του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτης Αντωνίου υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Προεδρίας, Διευθυντής Προεδρίας αναλαμβάνει ο Κύπρος Κυπριανού, που είναι Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, το τμήμα του οποίου είχε αναλάβει την όλη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Κυπριανού θα διατηρήσει και τη θέση του  Διευθυντή Τμήματος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πετρίδης, με βάση το νέο οργανόγραμμα δημιουργούνται Γραμματεία Προεδρίας, Μονάδα Διοίκησης και Προσωπικού, Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατηρείται ο θεσμός του Διπλωματικού Γραφείου. Εκσυγχρονίζεται η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ ενδυναμώνεται η νομική στήριξη στην Προεδρία από τη Νομική Υπηρεσία για θέματα που αφορούν ετοιμασία νομοθεσιών και έλεγχο συμβολαίων και πράξεων διορισμού στους οποίους προβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λουκέτο σε ανενεργούς οργανισμούςΠετρίδης: Τέλος στο «σπασμένο τηλέφωνο»

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων