Αναστασιάδης: Δεν επαναπαυόμαστε

Αφού καλωσόρισε στην Κύπρο το εκλεκτό ακροατήριο του Cyprus Investors Summit, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία μεγάλων επενδυτών από όλο τον κόσμο στην Κύπρο για τις ανάγκες του εν λόγω συνεδρίου, στο οποίο θα παρουσιαστούν μεγάλα έργα Κύπριων επιχειρηματιών.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Το συνέδριο πραγματοποιείται σε ένα κομβικό για την Κύπρο σημείο, αφού η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι σήμερα έχουμε γυρίσει σελίδα, όπως με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι η οικονομία βρίσκεται σε δρόμο πλήρους ανάκαμψης».

«Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει αναδιαρθρωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, κυρίως μέσω μεγάλων, ξένων επενδυτών και οι τράπεζές μας πέρασαν με επιτυχία τα στρες τεστ» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. Παράλληλα, σημείωσε: «Η Κύπρος επιστρέφεις τις διεθνείς αγορές πολύ πιο σύντομα απ’ ότι οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο».

«Οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου έχουν αναγνωρίσει τις συνεχείς βελτιώσεις που καταγράφει η οικονομία μας σε πολλές περιστάσεις, ενώ οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την Κύπρο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως παρά την καθυστέρηση που καταγράφεται σε σχέση με την Πέμπτη αξιολόγηση της τρόικας λόγω του ζητήματος με τις εκποιήσεις, αλλά σημείωσε πως η Κύπρος παραμένει σε τροχιά υλοποίησης του προγράμματος που υπέγραψε.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος τόνισε πως οι μοντέρνες αγορές πρέπει να είναι ευνοϊκές προς τις επιχειρήσεις για να επιβιώσει, ενώ είπε πως δεν είναι η κυβέρνηση που θα δώσει ώθηση στην οικονομία αλλά ο ιδιωτικός τομέος και άμεσες ξένες επενδύσεις.

«Μοναδικός μας στόχος είναι να τονίσουμε την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού και καταστήσουμε τον τόπο έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς προορισμούς ανά το παγκόσμιο» σημείωσε.
 
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια για προσέλκυση μεγάλων επενδυτών από το εξωτερικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη είσοδο του Αιγύπτιου επενδυτή στο έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως τους ξένους επενδυτές πως η κυβέρνησή του έχει ψηλά στην ατζέντα τις ξένες επενδύσεις κάνοντας αναφορά στα κίνητρα και τις ευκολίες που παραχωρούνται για μεγάλες επενδύσεις.
 
 Καταληκτικά, ο Πρόεδρος τόνισε πως οι προτεραιότητες έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, σημείωσε πως δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε, ενώ είπε πως οι μέχρι στιγμής θετικές αξιολογήσεις δεν συνεπάγονται και εγκατάλειψη των προσπαθειών για περαιτέρω αποτελέσματα.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής