Κληρίδης: Απόφαση σταθμός η άρση της ασυλίας Σαρίκα

Η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα είναι η τρίτη υπόθεση που ασχολείται κυπριακό δικαστήριο. Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης τη χαρακτήρισε ως απόφαση σταθμό στη νομολογία μας αναφερόμενος στην άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα.

"Πέραν του ότι είναι η τρίτη φορά που το δικαστήριο ασχολήθηκε με τέτοιας φύσεως αίτηση είναι η πρώτη φορά που αποφάνθηκε κατά αυτόν τον γενικής εμβέλειας τρόπο αναφορικά με την έκταση του διατάγματος άρσης της ασυλίας", είπε ο κ. Κληρίδης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, πρόσθεσε, "όχι μόνο διέταξε την άρση της ασυλίας του έντιμου βουλευτή για σκοπούς ανάκρισής του αλλά με την εμβέλεια που έχει δώσει στο διάταγμα, επιτρέπει τη λήψη οποιωνδήποτε άλλων διαβημάτων θα ήθελαν τυχόν κριθούν αναγκαία όπως είναι το ενδεχόμενο της σύλληψης, της ποινικής δίωξης με καταχώρηση κατηγορητηρίου και του ενδεχομένου της φυλάκισης χωρίς να απαιτηθεί ξανά να αποταθούμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για λήψη περαιτέρω άδειας".

Σημαντική εξέλιξη η άρση της ασυλίας Σαρίκα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης 

Η απόφαση του Δικαστηρίου για άρση της ασυλίας του Βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα αποτελεί σημαντική εξέλιξη στη διερεύνηση της υπόθεσης στον ΣΑΠΑ και αναμένεται ότι μέσα από τις ανακρίσεις θα υπάρξει διαλεύκανση των όσων ακούστηκαν ή είχαν καταθέσει δύο άτομα αναφορικά με τον κ. Σαρίκα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη που καταγράφηκε, ο  Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν θα ήταν σωστό να παραμείνουν και να αιωρούνται ψίθυροι ή ισχυρισμοί εναντίον συγκεκριμένου προσώπου, ούτε και θα ήταν σωστό εάν διαπράχθηκε το όποιο αδίκημα να παραμείνει ατιμώρητο.

Κληθείς να αναφέρει τι προνοεί το Σύνταγμα ή και οι θεσμοί σε περίπτωση καταδίκης Βουλευτή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μετά την άρση της ασυλίας θα διενεργηθούν οι ανακρίσεις και θα ληφθεί κατάθεση από τον συγκεκριμένο Βουλευτή και εάν προκύψει ζήτημα για ποινική δίωξη θα προχωρήσει η δίωξη.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που κριθεί ένοχος χάνει αυτόματα τη βουλευτική έδρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους