X. Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο Eurogroup

Θα στηρίξει την Ελλάδα στο επερχόμενο Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κληθείς από το InBusinessNews να σχολιάσει τη στάση της Κύπρου. Παρόλο που δε παρουσιάστηκε ενώπιον του κάποια συγκεκριμένη πρόταση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι υπάρχει  διαχρονική σχέση αλληλοστήριξης με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς, πώς θα δράσει εάν υποβληθεί πρόταση που θα είναι αντίθετη με τις δικές μας μνημονιακές πολιτικές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση ανάμεσα στις χώρες. 

"Η Ιρλανδία ήταν σε πρόγραμμα και έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εμείς ακολουθούμε το δικό μας πρόγραμμα αποτελεσματικά. Η Ελλάδα θα κινηθεί μέσα στα δικά της δεδομένα".

O Xάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εγκαταλείψουμε τις δικές μας πολιτικές, ούτε θα απαιτήσουμε η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις δικές της πολιτικές. "Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το δικό της δρόμο και εμείς για τα δικά μας δεδομένα. Διαχρονικά συμπαρίσταται η μια χώρα στην άλλη", ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπτρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον έλληνα πρωθυπουργό συμφώνησαν να συμμαχήσουν σε δύο σημεία.

Πρώτον συμφώνησαν να πιέσουν τους Ευρωπαίους προς την κατεύθυνση των πολιτικών ανάπτυξης και δεύτερον η κάθε χώρα να ακολουθήσει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να τον στηρίξει και να του δώσει χρόνο ώστε να ακολουθήσει το δικό του πρόγραμμα και πολιτικές.

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη