Σε Σ. Αραβία και Μπαχρέιν ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μεταβαίνει τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, στη Σαουδική Αραβία, για να συλλυπηθεί δια ζώσης τον νέο Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τη Βασιλική Οικογένεια, για το θάνατο του τέως Βασιλιά Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από τη Σαουδική Αραβία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μπαχρέιν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Κατά την επίσκεψη του στο Μπαχρέιν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο Μπαχρέιν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Βασιλιά της χώρας Ahmad bin Isa Al Khalifa, με τον οποίον θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, των διμερών σχέσεων Κύπρου – Μπαχρέιν, του Κυπριακού, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας κ.ά.
Θα υπογραφτούν, επίσης, διμερείς Συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των Αεροπορικών Υπηρεσιών,  της Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών, καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Khalifa bin Salma Al Khalifa.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν το ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Μπαχρέιν, με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών από την Κύπρο.

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ενέργειας θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών