ΥΠΟΙΚ: Στις διεθνείς αγορές ακόμη δυο φορές

Στα θετικά μηνύματα που μέχρι στιγμής προκύπτουν για την κυπριακή οικονομία, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική παρουσία του στο κρατικό κανάλι.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Κύπρος είναι σε θέση εντός του 2015 να βγει ακόμη δύο φορές στις διεθνείς αγορές, με σκοπό βεβαίως να εξασφαλίσει δανεισμό εκτός του Μνημονίου. Αναφερόμενος στους λόγους των εν λόγω κινήσεων ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο συγκεκριμένος δανεισμός θα βοηθήσει στην εξόφληση παλαιότερου και ακριβότερου δανεισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο τονίζοντας πως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η χώρα θα βγει στις αγορές: «Θα ψάξουμε για διεθνή, φθηνό δανεισμό εκτός Μνημονίου ακριβώς για να αποκαταστήσουμε τη θέση της χώρας σε σχέση με τις δανειακές της ανάγκες» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας για την ατζέντα των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως χρειάζεται τα κόμματα να κατανοήσουν τόσο την ανάγκη για εφαρμογή αναφορικά με τις εκποιήσεις, ενώ για την αφερεγγυότητα σημείωσε πως ήδη στη Βουλή στάλθηκαν τα τρία από τα πέντε νομοσχέδια, εντός των ημερών θα σταλεί και το τέταρτο ενώ αφού εγκριθεί από την τρόικα θα κατατεθεί και το πέμπτο νομοσχέδιο.

«Θα είναι σημαντικό να ξεκαθαριστούν και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τόσο των δανειζομένων όσο και των τραπεζών. Αυτά είναι τα σημαντικότερα που πρέπει να γίνουν αναφορικά με το ζήτημα των εκποιήσεων αλλά και της αφερεγυότητας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ακόμη μια φορά δημόσια πως αυτό που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων είναι η απόφαση της Κομισιόν αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στο παρελθόν. «Εμείς τερματίσαμε τις αδικαιολόγητες ενισχύσεις, προχώρησε σε όλες τις κινήσεις για αναδιάρθρωση και να μπορέσει η εταιρεία να αντέξει χωρίς επιπλέον κεφάλαια. Άλλοι είναι που έδωσαν εκατομμύρια χωρίς να στείλουν ούτε μία επιστολή στην Κομισιόν. Αυτή τη στιγμή μόνο να περιμένουμε μπορούμε σε σχέση με τις ΚΑ».

 

Δειτε Επισης

Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα