ΔΕΟΚ: Το 2015 να είναι χρονιά διεκδικήσεων

Ο ερχομός του νέου χρόνου πρέπει να αποτελέσει μια νέα χρονική συγκυρία για το εργατικό και κοινωνικό κίνημα της Κύπρου, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ.

"Μια νέα αφετηρία για αγώνα δημοκρατικό, αλλά μαχητικό, που θα υποχρεώσει τις πολιτικές δυνάμεις και εξουσίες στην Κύπρο, στην ΕΕ και διεθνώς να εγκαταλείψουν αδιέξοδες και απάνθρωπες στρατηγικές και να στραφούν προς πορεία και κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσωπο, περιεχόμενο και στόχους", αναφέρει..

Η ΔΕΟΚ στέλνει προς την εργατική τάξη και τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα "μήνυμα αποφασιστικότητας και δυναμικής δημοκρατικής διεκδίκησης μιας νέας πορείας και προοπτικής για την Κύπρο και τους ανθρώπους της".

Η ΔΕΟΚ ζητά ενότητα και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ Κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων για να επεξεργασθούν στρατηγικές και πολιτικές αποτελμάτωσης του αδιεξόδου με στόχο δίκαιη λύση του Κυπριακού και επανένωση του νησιού και χάραξης μιας νέα πορείας εξόδου από την κρίση με διεκδίκηση από την ΕΕ και τους διεθνείς δανειστές μας εναλλακτικής προσέγγισης στα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, που δημιουργεί και συντηρεί η δογματική λιτότητα και το ισοπεδωτικό μνημόνιο.

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ακόμα ότι θα απαιτήσει παραδειγματική τιμωρία όσων με εγκληματικές πράξεις ή και παραλείψεις οδήγησαν το τόπο και την κοινωνία στα πρόθυρα ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους