Αναστασιάδης: Νέο Υπουργικό και τουρκικές προκλήσεις

Έτοιμος και αποφασισμένος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης να εμπλακεί σε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη δυνατότητα σχηματισμού  Κυβέρνησης κοινής ή ευρύτερης αποδοχής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει, ούτε οι ώμοι του ενός μπορεί να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορεί να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός, ότι επιτέλους πρώτιστη προτεραιότητά μας δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας».

Mεταξύ άλλων ο Πρόεδρος ότι θα αναπέμψει τον νόμο που αναβάλλει την εφαρμογή του νέου πλαισίου για τις εκτιμήσεις.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «δεν είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω κανενός κόμματος το συμφέρον και του οποιουδήποτε τις βλέψεις ή τους προγραμματισμούς, του εαυτού μου πριν και πάνω από όλα μη εξαιρουμένου».

Ζήτησε εξάλλου από όλους αίσθημα ευθύνης, όπως αυτό «που μας διέκρινε κατά την τελευταία περίοδο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Αλλαγές στο Προεδρικό
Για τη δομή του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας είπε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μια νέας δομής, κατά τα πρότυπα γραφείων Αρχηγών και Κυβερνήσεων άλλων ανεπτυγμένων χωρών.

Είπε ότι σχέδιο θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές και «θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Προεδρίας ενός σύγχρονου κράτους», ενώ «θα δίνει και το στίγμα της αποφασιστικότητας για τη μεταρρύθμιση της όλης δημόσιας υπηρεσίας».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη και σε αυτοκριτική, λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια των πρώτων 22 μηνών δεν υπήρξαν μόνο θετικά από πλευράς Κυβερνήσεως, αλλά και τα αρνητικά, στα πλείστα των οποίων την ευθύνη και πλήρως αναλαμβάνω».

Μίλησε για επανακαθορισμό πολιτικών επί των τεσσάρων πυλώνων του προγράμματος διακυβέρνησης ενώ ευχαρίστησε την θρησκευτική, πολιτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για τη συμπαράσταση κατά τη δοκιμασία της υγείας του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις