Αρχίζει η διήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού

Αρχίζει τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια η διήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς την Τρίτη το βράδυ με την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων, κατά την έναρξη της συζήτησης του Προϋπολογισμού ενώπιον της Ολομέλειας θα γίνει συνοπτική αναφορά στην έκθεση της Επιτροπής για τον Προϋπολογισμό.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από 25 λεπτά χρόνο ομιλίας δόθηκαν στους Οικολόγους και στη Συμμαχία Πολιτών και από 40 λεπτά στα υπόλοιπα κόμματα.

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού θα συνεχιστεί την Τρίτη σε ολοήμερη συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί. Ο χρόνος ομιλίας είναι 10 λεπτά ανά βουλευτή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες να διατηρούν δικαίωμα για εσωτερική κατανομή του χρόνου.

Η ψηφοφορία για την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού αναμένεται θα διεξαχθεί νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης παρουσίασε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 11 Δεκεμβρίου, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015, στέλνοντας συγκρατημένα αισιόδοξο μήνυμα για έξοδο από την ύφεση το 2015 και δηλώνοντας παράλληλα ότι απαιτείται παρακολούθηση ώστε εξωγενείς παράγοντες να μην επηρεάσουν τους σχεδιασμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης όπως αυτές διαγράφονται μέσα στον προϋπολογισμό για το 2015 παραμένουν συντηρητικές και ρεαλιστικές, επισημαίνοντας ότι “θα παραμείνουμε με ασφάλεια εντός στόχων, χωρίς να προκύπτει ανάγκη για νέους φόρους και νέες περικοπές”, προτείνοντας μια μικρή αύξηση, όπως είπε, “στις δημόσιες δαπάνες, ύψους 60 εκατομμυρίων περίπου”.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το 2015, όπως αρχικά κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών, ύψους €5.928 εκ. σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους €5.952 εκ. το 2014.

Το σύνολο των προϋπολογιζόμενων δαπανών του Προϋπολογισμού, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών, ανέρχεται στα €6.662 εκ. σε σύγκριση με €6.622 εκ. το 2014 σημειώνοντας αύξηση ύψους 0,6%.

Δειτε Επισης

Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός