Ενώπιον δικαστηρίου ο Ευσταθίου για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα Σάββατο ο Ευστάθιος Ευσταθίου 65 ετών, πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ και μέλος του ΣΑΠΑ, πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πάφου.

Το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εκτελέστηκε την Παρασκευή στις 19:00 το βράδυ σχετικά με την υπόθεση, που αφορά την κατασκευή της Β’ φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Για την ίδια υπόθεση υποκράτηση για δεύτερο οκταήμερο τελεί ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις προσεχώς για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Το πράσινο φως για την έκδοση των ενταλμάτων άναψε η Νομική Υπηρεσία σε νέα σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανασκόπηση του μέχρι στιγμής ανακριτικού υλικού που έθεσε ενώπιον της το κλιμάκιο των ανακριτών του ΤΑΕ που διερευνούν την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτης, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.ά.

Στο μεταξύ, σήμερα εκπνέει το διάταγμα κράτησης του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη και του πρώην Δημοτικού σύμβουλου του ΔΗΣΥ  Γιώργου Μιχαηλίδη.Οι τρεις είχαν συλληφθεί στις 26 Νοεμβρίου και τελούν υπό κράτηση για δύο οκταήμερα.

Οι έρευνες για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς από την ομάδα των ανακριτών, με την λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων, αλλά και από συγκεκριμένα πρόσωπα που προκύπτουν από την αποκάλυψη των τραπεζικών δεδομένων.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται μεν σε προχωρημένο στάδιο, αλλά το ανακριτικό έργο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, σήμερα αναμένεται να ζητηθεί από την Αστυνομία η ανανέωση του διατάγματος κράτησης των Σ. Βέργα, Ε. Μαλληκίδη και Γ. Μιχαηλίδη.

Επιπρόσθετα, η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση εναντίον της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου να απορρίψει το αίτημα της Αστυνομίας, της περασμένης Κυριακής, για την κράτηση των τριών υπόπτων στην υπόθεση ΣΑΠΑ , Γιώργου Σιαηλή επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας MEDCO Ανδρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκου Χρυσοχόου.

Η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι με την απόρριψη του διατάγματος κράτησης παρακωλύεται το ανακριτικό έργο, αφού πρέπει να γίνει διασταύρωση ή ενίσχυση των μαρτυρίων ενώ επηρεάζονται νομολογιακές αρχές αναφορικά με το εύλογο της μαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης