Στην τελική ευθεία IBM και NCR για λογισμικό ΓεΣΥ

Στην τελική ευθεία για εξασφάλιση του IT του ΓεΣΥ βρίσκονται πλέον οι εταιρείες IBM και NCR. Όπως πληροφορούμαστε, οι διαβουλεύσεις του ΟΑΥ με τις δύο εταιρείες οδεύουν προς κατάληξη, ώστε να μπορέσουν να ετοιμαστούν τα έγγραφα του διαγωνισμού και να κατακυρωθεί η προσφορά μετά τις γιορτές, καθώς τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν.
 
Πρόκειται για έργο αξίας 10 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.
 

Με την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής ο Οργανισμός θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα και θα διασυνδέει όλους τους παροχείς μεταξύ τους. Το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφορικής θα υποστηρίζει τον ορθολογιστικό τρόπο παροχής υπηρεσιών, τον συντονισμό της θεραπείας, και τη διαχείριση του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή ο κράτος διεξάγει διάλογο με τις δύο εταιρείες που διεκδικούν το ΙΤ του ΓεΣΥ προκειμένου να καταλήξει στην κατακύρωση της μεγάλης προσφοράς. Μάλιστα η διαδικασία του διαλόγου για τις απαιτήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος για το ΓεΣΥ αποτελεί και για το ίδιο το κράτος μοναδική διαδικασία, αφού η συνήθης διαδικασία σε προσφορές είναι η κατακύρωσή τους υπέρ του προσφοροδότη με την χαμηλότερη πρόταση.

Για την πρώτη φάση σχεδίου από την 1/7/2015, το τμήμα Πληροφορικής του ΟΑΥ αναπτύσσει δικό του λογισμικό ως προσωρινή λύση.

Ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα

Πάντως, όπως δήλωσε στο InBusinessNews ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θεόδουλος Χαραλαμπίδης, τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι πολύ στενά  και δημιουργείται μεγαλύτερη πίεση στους εμπλεκομένους, όσο καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου από μέρους του Υπουργείου Υγείας.

Ενέργειες ΟΑΥ

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης, ο ΟΑΥ ακολουθεί τον οδικό χάρτη που σχεδίασε για εφαρμογή του ΓεΣΥ. "Εκτός του διαγωνισμού που τρέχει για το σύστημα πληροφορικής, ο ΟΑΥ ετοίμασε προσχέδια κανονισμών. Ο πυρήνας των κανονισμών είναι έτοιμος". Ερωτηθείς, κατά πόσο θα είναι ευέλικτοι να εντάξουν τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαραλαμπίδης απάντησε ότι "το στρατηγικό σχέδιο και η διαχείριση του ταμείου δεν θα αλλάξουν ριζικά. Θα γίνει αναπροσαρμογή των κανονισμών".

Μάλιστα, μάς ανέφερε ότι ο ΟΑΥ κάνει διαβουλεύσεις με τους παροχείς υπηρεσιών υγείας (γιατρούς των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, νοσηλευτές και τον ΠΙΣ), ενώ τους δόθηκαν ενδεικτικά ποσά που θα αποζημιώνονται οι προσωπικοί γιατροί.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες