Την ερχόμενη βδομάδα απόφαση για εκποιήσεις

Παραμένουν στο τραπέζι οι προτάσεις νόμου για αναβολή της εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, καθώς η Βουλή αναμένει όπως η Κυβέρνηση καταθέσει πριν από το τέλος του χρόνου και τα πέντε νομοσχέδια που συνθέτουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η Επιτροπή προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή και πότε θα κατατεθούν τα υπόλοιπα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή στις 3 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενημερώνοντας ότι δύο νομοσχέδια θα οδηγηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και κατάθεσή τους στη Βουλή. Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώνει για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποστείλει στη Βουλή τα εναπομείναντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους.

Ερωτηθείς αν η κατάθεση των νομοσχεδίων θα οδηγήσει στην απόσυρση των προτάσεων νόμου του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ για αναβολή της νομοθεσίας των εκποιήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι προτάσεις παραμένουν «γιατί είναι απόλυτα συνυφασμένες με την πρόθεση της Κυβέρνησης να παρουσιάσει έγκαιρα εντός των χρονοδιαγραμμάτων του μνημονίου αυτά τα συγκεκριμένα νομοσχέδια πριν από το τέλος του χρόνου».

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση έμεινε στην τελευταία Ολομέλεια του χρόνου για να μας φέρει αυτά τα πάρα πολύ σημαντικά νομοσχέδια», είπε για προσθέσει ότι «δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθουν στη Βουλή, μέχρι στιγμής ακούμε για προθέσεις, ελπίζουμε αυτές οι προθέσεις να μην μείνουν στα λόγια».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι απομένουν δύο Ολομέλειες, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και η τελευταία στις 18 Δεκεμβρίου.

«Επομένως εκ των πραγμάτων οφείλουμε να σημειώσουμε μόνο ότι δεν είναι ζήτημα να κατατεθούν τα νομοσχέδια, αλλά και να εξεταστούν και από την επιτροπή οικονομικών και ίσως και από άλλες επιτροπές γιατί είναι πολύπλοκα τα ζητήματα, δύσκολα και ενδεχομένως σοβαρά και επομένως να χρειαστεί χρόνος», είπε.

«Δεν είναι ζήτημα να συμμορφωθούμε μόνο με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά είναι ζήτημα να προστατέψουμε τον κόσμο από την αυθαιρεσία των τραπεζών», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»