Ενδεχόμενο έφεσης της απόφασης Δικαστηρίου για ΣΑΠΑ

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Νομική Υπηρεσία να εφεσιβάλει την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο δεν ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων για τη διερευνώμενη υπόθεση του ΣΑΠΑ, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.
 

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Κληρίδης   είπε ότι «Σε κάθε αίτηση η οποία υποβάλλεται στο Δικαστήριο υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, μπορεί να διαπιστώσει το Δικαστήριο κάποια κενά στη μαρτυρία η οποία υπάρχει, μπορεί και όχι. Μπορεί και το ίδιο το Δικαστήριο κάποτε να μην προβεί στην ορθότερη αξιολόγηση και να ανατραπεί κατ` έφεση. Είναι και αυτό μια δυνατότητα, δεν πρέπει να προτρέχουμε και να βρίσκουμε οποιεσδήποτε ελλείψεις ή να φορτώνουμε την ευθύνη χωρίς να έχουμε όλα τα γεγονότα». Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, η Νομική Υπηρεσία ζήτησε τη συγκεκριμένη απόφαση για να τη μελετήσει.

«Θα τη μελετήσουμε και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να  υποβληθεί έφεση, διότι μπορεί να αναφέρεται το πρόβλημα σε δικαστική απόφαση η οποία να έχει κάποια νομικά τρωτά τα οποία θα ερευνήσουμε», κατέληξε.

Ο Ανδρέας Φακοντής αποποιείται της βουλευτικής του ασυλίας

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής, το όνομα του οποίου φέρεται να βρίσκεται στα πρόσωπα που κατονόμασε ο Σάββας Βέργας ως εμπλεκόμενα στο θέμα του ΣΑΠΑ, επέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα επιστολή με την οποία δηλώνει ότι αποποιείται της βουλευτικής του ασυλίας και εξουσιοδοτεί τον Γενικό Εισαγγελέα να ελέγξει τους λογαριασμούς τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου και των παιδιών του προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον ενέχεται στο σκάνδαλο, ενώ κατηγόρησε τον Σάββα Βέργα ότι προσπαθεί να τον εκδικηθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών