Πιλότοι ΚΑ: Πυρ και μανία με υπουργούς

Αφορμή για νέα δημόσια, σκληρή τοποθέτηση των πιλότων των ΚΑ στάθηκε η κίνηση της κυβέρνησης να αγοράσει το έμβλημα της εταιρείας.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει: "Οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών έκαναν απαξιωτικές δηλώσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση και ανησυχία στο επιβατικό κοινό. Ως αποτέλεσμα έχουν μειωθεί οι κρατήσεις θέσεων και κάποιες έχουν ακυρωθεί. Τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πρέπει να πληρώσουν για τις ζημιές που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει στην Εταιρεία. Ως ΠΑΣΥΠΙ συνεχίζουμε να ζητούμε την παραίτηση των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών για τον τρόπο που χειραγώγησαν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή καθώς επίσης και τις οικονομικές ζημιές που προκάλεσαν στην εταιρεία μας".

Παράλληλα οι πιλότοι των ΚΑ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Εταιρείας λέει στους εργαζόμενους ότι θα γίνουν προσπάθειες για αναπροσαρμογή του Σχεδίου, το οποίο είναι κατατεθειμένο στην  Επιτροπή Ανταγωνισμού από τα πέρυσι τον Ιούλιο για να ικανοποιηθούν τα κριτήρια και από την άλλη συνεχίζει την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. "Εφόσον ο κ. Ον. Κουλλάς είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να μας δώσει πίστωση χρόνου για να καταστεί βιώσιμη η Εταιρεία, γιατί τόση βιασύνη;" διερωτούνται οι πιλότοι.

Εξάλλουν τ ονίζουν: "Καταδικάζουμε την απόφαση του Δ.Σ. να προβεί στην πώληση του εμβλήματος στην κυβέρνηση εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή για την διαδικασία που έγινε για πώληση της Εταιρείας σε επενδυτές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο ανέβαλε και η Βουλή τη συζήτηση του θέματος. Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να παγοποιηθεί οποιαδήποτε πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως το έμβλημα μέχρι την αποπεράτωση της έρευνας. Τι θα γίνει δηλαδή τώρα, θα κάνει έρευνα ο Γ. Ελεγκτής εκ των υστέρων;".

Καταληκτικά αναφέρουν: "Ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να αποστείλει επιστολή στην Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ζητά πίστωση χρόνου για να μπορέσει η Εταιρεία να βελτιώσει τη θέση της. Ταυτόχρονα και οι δύο Υπουργοί πρέπει να προβούν σε επίσημη δήλωση προς το επιβατικό κοινό να λένε ότι ζητήσαμε πίστωση χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να κάνουμε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια για να επανακτήσει το επιβατικό κοινό την εμπιστοσύνη του".

 

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων