Προδρόμου: Βρήκαμε τα πόδια μας μετά την άτακτη πτώση

Τέτοια μηνύματα όπως οι αναβαθμίσεις των πιστοληπτικών οίκων – και των τριών μέχρι τώρα – μαρτυρούν ότι από μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία ήταν σε άτακτη πτώση, τώρα πια έχουμε βρει τα πόδια μας και κάνουμε βήματα μπροστά, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Προδρόμου σχολιάζοντας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s, ανέφερε πως “τώρα πλέον είναι αναμενόμενες αυτές οι αναβαθμίσεις, η μια μετά την άλλη, και αντικατοπτρίζουν την επιτυχία της Κυβέρνησης και της χώρας περισσότερο να εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά, να σταθεροποιηθεί το χρηματοοικονομικό σύστημα και να αρχίσει να υπάρχει ανοδική τάση της οικονομίας”.

Αυτό, συνέχισε, θα γίνει από το 2015,  το δείχνουν τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου που δημοσιεύτηκαν από την Eurostat, και δείχνουν ότι τελικά η ύφεση είναι χαμηλότερη απ΄ ότι προβλεπόταν, πράγμα που επιβεβαιώνει και τις εκτιμήσεις του δικού μας του Υπουργείου Οικονομικών.

“Σκοπός της Κυβέρνησης πρέπει να είναι αυτή η πρόοδος, μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης πλέον, την επόμενη περίοδο, να είναι αντιληπτή και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και στους άνεργους, και πρέπει να έρθει ώρα που να διαθέτουμε θέσεις εργασίας για όλον τον κόσμο όπως μάθαμε να είναι η Κύπρος”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ο κ. Προδρόμου είπε πως οι αναβαθμίσεις δίνουν το σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η Κύπρος γίνεται ξανά πιο αξιόπιστη σε περίπτωση που θα χρειαστεί να δανειστεί, ανοίγει ο δρόμος για τις διεθνείς αγορές, όχι οποιοσδήποτε δρόμος αλλά ο δρόμος με λογικά επιτόκια.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε, αυτές οι αναβαθμίσεις δεν είναι μόνο για το δανεισμό, αυτές οι βαθμολογίες δίνουν το στίγμα και σε ενδεχόμενους επενδυτές ότι είναι μια χώρα που πάει καλά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ΄

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα