Κυβέρνηση: Εξαιρετικής σημασίας η αναβάθμιση

Η κυβέρνηση χαιρέτισε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s, που έρχεται να προστεθεί, όπως σημειώνει, στις συνεχόμενες πρόσφατες αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από Οίκους Αξιολόγησης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε πως "ιδιαίτερα, η Κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι οδηγοί της αναβάθμισης της οικονομίας της χώρας μας ήταν `η εξυγίανση της οικονομικής κατάστασης και η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2014`, όπως διαπιστώνει ο Οίκος, αλλά και `η προσδοκία, όπως το δημόσιο χρέος σταθεροποιηθεί το 2015».

Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ικανοποίηση προκαλεί η διαπίστωση του Οίκου για τη «σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα που μειώνει τον κίνδυνο ενδεχόμενων υποχρεώσεων των τραπεζών».

Χαιρετίζουμε επίσης τη διαπίστωση των Moody’s ότι «τα δημοσιονομικά της Κύπρου υπερέβησαν τους στόχους που τέθηκαν με την Τρόικα» και ότι «η συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας το 2013 και το 2014 δεν ήταν τόσο σοβαρή, όπως προβλεπόταν αρχικά, λόγω της ικανότητας της Κυβέρνησης να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς της στόχους», είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σημείωσε ακόμη ότι κατά την άποψη του Οίκου Αξιολόγησης, «η οικονομική και δημοσιονομική υπεραπόδοση που επιτεύχθηκε αυξάνει πλέον την πιθανότητα η Κυβέρνηση να πετύχει τους υπόλοιπους στόχους της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής εξυγίανσης και να θέσει το χρέος σε πτωτική τροχιά».

"Φυσικά οι δυσκολίες υπάρχουν και, όπως σημειώνει και ο Οίκος Αξιολόγησης, τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν έχουν ακόμη επιλυθεί πλήρως και χρειάζεται να παραμείνουμε πιστοί και σταθεροί στην πολιτική που ακολουθείται μέχρις ότου επιτευχθεί ο στόχος για πλήρη αναστροφή της κατάστασης και επιστροφή σε μια υγιή και στέρεα οικονομία με ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες", κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα