Πρόεδρος: Σε πορεία πλήρους ανάκαμψης η οικονομία

Την πεποίθηση ότι η Κύπρος γυρίζει σελίδα και η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε πορεία πλήρους ανάκαμψης, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής (14/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων Κύπρου (CIBA), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η Κύπρος παραμένει ένα ισχυρό κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και παρά τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια και την οικονομική κρίση, ο τομέας παρέμεινε ισχυρός και αποδείχθηκε ανθεκτικός, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Επεσήμανε ακόμη πως οι προοπτικές του τομέα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές και πως αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη συνεχή βελτίωση της εμπιστοσύνης προς την ίδια την Κύπρο, που πηγάζει τόσο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διατηρεί η οικονομία όσο και από την αποφασιστικότητα που επιδεικνύεται στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε πως παρά την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 5η αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής, η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη για την πλήρη εφαρμογή του και εργάζεται για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η Κύπρος, σημείωσε ο Πρόεδρος, υλοποιεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και παραμένει επικεντρωμένη στο στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είπε, "θα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της στήριξης της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων για την προώθηση και την υποστήριξη των επενδύσεων. "

Σημείωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην αναγκαία διαρθρωτική μεταρρύθμιση που θα ενισχύσει  περαιτέρω το τοπικό προϊόν και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, προσθέτοντας ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να στοχεύουν κυρίως στην άρση των γραφειοκρατικών και διοικητικών εμποδίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS