Δικηγορικό Γιωρκάτζη: "Παραποιήθηκε η αλήθεια"

Η εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. κάνει λόγο για  παραποίηση των γεγονότων και διαστρέβλωση της αλήθειας, όσον αφορά στη σχέση της με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, αναφέροντας παράλληλα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπεράσπιση της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου, σε περίπτωση που η στοχοποίησή της ενδεχομένως να παραβλάπτει τα συμφέροντα των πελατών της.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, κάνει λόγο για προσπάθεια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κομμάτων να πληγεί η Διοικήτρια της ΚΤΚ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η υπεράσπιση ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων του Ανδρέα Βγενόπουλου από την δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. δημιουργεί ασυμβίβαστο με τα καθήκοντα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως Διοικήτριας της ΚΤΚ, γιατί η θυγατέρα της Μαριάννα Γιωρκάτζη είναι δικηγόρος στην εν λόγω δικηγορική εταιρεία.

Όπως αναφέρει, η νομική εκπροσώπηση της Marfin Investment Group Holdings S.A. (MIG) και του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. το Δεκέμβριο του 2012 και καμιά από τις υποθέσεις της  MIG και του  Ανδρέα Βγενόπουλου δεν στρέφονται εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της ΚΤΚ.

Προσθέτει ότι ο Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. δεν είχε ούτε έχει το χειρισμό της διαφοράς μεταξύ της  MIG και 18 άλλων μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας περιλαμβανομένου του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει καταλήξει σε διεθνή διαιτησία.

Επιπλέον αναφέρει ότι το χειρισμό του συνόλου των υποθέσεων της  MIG και του  Ανδρέα Βγενόπουλου που έχουν ανατεθεί στην  Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, έχουν οι δικηγόροι  Αντρέας Γιωρκάτζης και Νικόλας Θρασυβούλου, ενώ σε αριθμό εκ των υποθέσεων αυτών με ειδική άδεια του Γενικού Εισαγγελέας εμφανίζεται ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων ο Ελληνας δικηγόρος Φώτης Καρατζένης (Doktor juris). Διευκρινίζει ότι ουδεμία ανάμειξη στις υποθέσεις αυτές είχε ή έχει η Μαριάννα Γιωρκάτζη.

«Η Μαριάννα Γιωρκάτζη αποχώρησε από την Δικηγορική Εταιρεία Ιωαννίδης Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε. όπου εργοδοτείτο μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και έκτοτε είναι δικηγόρος στην Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε.», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη που διορίστηκε ως Διοικήτρια της ΚΤΚ τον Απρίλιο του 2014, ουδέποτε είτε ως Γενική Ελεγκτρια της Δημοκρατίας είτε ως Διοικήτρια της ΚΤΚ είχε ή έχει οποιαδήποτε σχέση με την Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. Αναφέρεται επιπρόσθετα ότι η Διοικήτρια δεν προεδρεύει της Αρχής Εξυγίανσης όταν συζητούνται υποθέσεις που αφορούν τους πελάτες της Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, για να αποκλείσει κάθε ισχυρισμό για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

«Από τα πιο πάνω ξεκάθαρα προκύπτει ακόμα και σε πρόσωπα που δεν έχουν στοιχειώδη νομική κατάρτιση ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας λόγω της σχέσης της Μαριάννας Γιωρκάτζη με την Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε.», αναφέρεται.

Παραθέτει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «του μεγέθους της παραποίησης των γεγονότων και της διαστρέβλωσης της αλήθειας που επιχειρείται τα όσα αβάσιμα και αναληθή έχουν λεχθεί»από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ στο πρόγραμμα `Ενημέρωση Τώρα` του MEGA στις 5/11/14 ότι δήθεν ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετακίνησε την υπόθεση του από το γραφείο των Ιωαννίδης, Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε. όπου η Μαριάννα Γιωρκάτζη εργοδοτείτο και τη μετέφερε στο γραφείο της Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. όπου σήμερα εργοδοτείται.

Η εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, αναφέρει ότι ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θεωρεί ότι η στοχοποίησή της για το γεγονός ότι εκπροσωπεί την MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο ενδεχομένως να παραβλάπτει τα συμφέροντα των πελατών της.

«Σε τέτοια περίπτωση και μόνο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπεράσπιση της  MIG και του  Ανδρέα Βγενόπουλου», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Συνέχισε την πτωτική πορεία το οικονομικό κλίμα λόγω επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος
Cyprus Integrity Forum: Επιβεβαιώνεται το ξέπλυμα χρήματος στα κατεχόμενα