Χάρης: Η κυβέρνηση να συνεχίσει μεταρρυθμίσεις

Η κυπριακή οικονομία έχει διανύσει πολύ δρόμο μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε μία κρίσιμη στιγμή, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης από το Λονδίνο.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο βόρειο Λονδίνο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έκτοτε έχουν ληφθεί δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, τη διόρθωση του τραπεζικού κλάδου και την εδραίωση των δημοσίων οικονομικών. Όπως σημείωσε ο Υπουργός, «ίσως τα αποτελέσματα να μην έρθουν όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά ήδη η ανεργία είναι χαμηλότερη, η ύφεση έχει διανύσει την πορεία της, η ανάπτυξη αναμένεται από το επόμενο έτος και οι τράπεζές μας που κλονίστηκαν βαριά πέρασαν επιτυχώς τα τεστ της ΕΚΤ».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη μακρά αλλά αναγκαία προσπάθεια δημιουργίας θεμελίων μίας πιο βιώσιμης οικονομίας για την Κύπρο. «Είμαστε στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της διόρθωσης και της ανάκαμψης της οικονομίας. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά αν παραμείνουμε προσηλωμένοι και σοβαροί είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε». Χαρακτήρισε δε το ΔΗ.ΣΥ. «ανέκαθεν κόμμα ευθύνης και κόμμα των δύσκολων αποφάσεων, αλλά ποτέ κόμμα του λαϊκισμού».

Υπογράμμισε πως μια χώρα με ισχυρή και βιώσιμη οικονομία είναι μια χώρα που μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα πέρα από τους πολίτες της και τα εθνικά της συμφέροντα. Στο σημείο αυτό επισήμανε τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, τις οποίες, όπως είπε, η κυπριακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει «με υπευθυνότητα και κινήσεις λελογισμένες, προσεκτικές αλλά συνάμα αποφασιστικές».

Δειτε Επισης

Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις