Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου

Τρόπους περαιτέρω επέκτασής της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, σήμερα Τετάρτη στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών , Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, Βενιζέλος, Shoukry και Κασουλίδης, αντίστοιχα.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Η συνάντηση θα έχει, επίσης, προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των τριών Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μεταξύ τους συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επέκτασής της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τρεις χώρες στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν χωριστές μεταξύ τους διμερείς συναντήσεις, ενώ οι κ.κ Βενιζέλος και Shoukry θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή των ομολόγων του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενώ οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα