Εγχειρήσεις με ιδιωτικό νυστέρι

Λύση στο πρόβλημα των λιστών αναμονής επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υγείας.  Με στόχο τον περιορισμό των λιστών αναμονής, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επιχορήγηση επεμβάσεων ασθενών από ιδιώτες γιατρούς. Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα οποία θα γίνονται οι εγχειρήσεις θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία των προσφορών. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι εγχειρήσεις ασθενών που παραπέμπονταν στον ιδιωτικό τομέα, ήταν όσες δεν γίνονταν στον δημόσιο τομέα. Πλέον, σε όσες εγχειρήσεις παρουσιάζουν μεγάλες λίστες αναμονής θα αποστέλλονται ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα. Θα υπάρξει, δηλαδή, συμφωνία δημοσίου- ιδιωτικού τομέα ως προπομπός της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Από 1η Δεκεμβρίου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής τη Δευτέρα στη Βουλή,  το υπουργείο Υγείας προχωρεί  από 1η Δεκεμβρίου σε προσφορές  για εγχειρήσεις που παρουσιάζουν μεγάλο χρόνο αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως ανέφερε παλαιότερα, πρόκειται για επεμβάσεις ομφαλοκήλης, βουβωνοκήλης, ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και καταρράκτη με φακοθρυψία. Στόχος του μέτρου σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους