Στο Δικαστήριο ο Βέργας με σειρά κατηγοριών

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσάγονται ο Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας 49 ετών, η συνεργάτιδα του και έκτακτη δημοτική υπάλληλος  Μαρία Σολομωνίδου 33 ετών και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος ηλικίας 36 ετών που έχουν συλληφθεί για την  υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά.

Εναντίον των τριών συλληφθέντων εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδής  παραστάσεις, απάτη, και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εναντίον του Δημάρχου Πάφου  εξετάζεται ακόμη το αδίκημα για κατάχρηση εξουσίας και εναντίον της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου  Μαρίας Σολομωνίδου   το αδίκημα της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου οδηγήθηκαν στη σύλληψη των υπόπτων αφού σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους φαίνεται ότι μέρος των εσόδων από την συγκεκριμένη συναυλία δεν κατέληξαν στους φιλανθρωπικούς σκοπούς στους οποίους υπήρξε η δέσμευση. Επίσης διερευνάται και η υπογραφή του Δημάρχου στη συγκεκριμένη συμφωνία ως συμβαλλόμενο μέρος από τη στιγμή που δεν υπήρχε ανάλογη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο νομικός σύμβουλος του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την θέση του πελάτη του απεκάλυψε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Δήμαρχο Πάφου η οποία δεν υπάρχει στο Δήμο. Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αναληφθεί από την εταιρεία του συζύγου της έκτακτης δημοτικής υπαλλήλου Μαρίας Σολομωνίδου.

Στην καταγγελία για τη συγκεκριμένη συναυλία είχε προβεί ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ και μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πάφου Βάσος Δημητρίου ο οποίος είχε αναφέρει ότι η συναυλία του Σ. Ρουβά που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο στην Πάφο διοργανώθηκε με το πρόσχημα φιλανθρωπικής εκδήλωσης από την εταιρεία της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο σύζυγος της 33χρονης έκτακτης υπαλλήλου του Δ. Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Δημητρίου εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο και αποδέχτηκε την εισήγηση να μην πληρωθεί φόρος θεάματος υπό την προϋπόθεση ότι μέρος των καθαρών εσόδων θα δίνονταν στο κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί τίποτα παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την συναυλία σύμφωνα με τον Βάσο Δημητρίου  ξεπέρασαν τις 150 χιλ. ευρώ.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο κ. Βέργας ασκούσε πιέσεις σε υπηρεσιακούς του Δήμου να πληρώσουν διάφορα ποσά που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί από την ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την διοργάνωση της συναυλίας.

Το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά την υπόθεση μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου του Σάββα Βέργα αναμένει τα αποτελέσματα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την κίνηση των λογαριασμών του Δημάρχου Πάφου καθώς και την έρευνα στο τμήμα του κτηματολογίου αναφορικά με την περιουσία του προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει οποιοδήποτε όφελος από την εταιρεία Aristo.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα αποτελέσματα  από τα περισσότερα ιδρύματα αναμένονται αύριο Τετάρτη ενώ κάποια ίσως είναι έτοιμα και εντός της ημέρας, Τρίτη 21 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»