Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο στους λογαριασμούς του Βέργα

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των λογαριασμών του υπό κράτηση, Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για επτά συνολικά αδικήματα.

“Η ανακριτική ομάδα η οποία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες, προχωρεί στην λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα καθώς επίσης σήμερα θα ζητηθεί διάταγμα για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του συγκεκριμένου προσώπου έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “μετά από την εξέλιξη αυτή η υπόθεση η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο θα συνεχίσουν εντατικά οι έρευνες ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε να έχουμε στο τέλος ξεκάθαρη εικόνα ως προς τις μαρτυρίες και γενικότερα να μελετηθεί ποια πρόσωπα θα κατηγορηθούν και για ποια αδικήματα”.

Ερωτηθείς εάν έχουν κληθεί νέα πρόσωπα για κατάθεση ή πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που κλήθηκαν ξανά, είπε ότι “έχουν κληθεί σήμερα πρόσωπα για κατάθεση στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και το περιεχόμενο των καταθέσεων από αυτά τα πρόσωπα θα αξιολογηθεί αλλά και θα συγκριθεί τόσο με τις καταθέσεις άλλων προσώπων που κατέθεσαν στο παρελθόν έτσι ώστε να δούμε πού υπάρχουν οποιεσδήποτε αντιφάσεις ή οποιοιδήποτε ισχυρισμοί πόσο αντικρούονται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον άρχισαν έρευνες και στο Κτηματολόγιο για την υπόθεση του Δημάρχου Πάφου ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “αυτό αναμένεται να γίνει από τους ανακριτές στο πρόγραμμα το οποίο έχουν καθορίσει έτσι ώστε να γίνουν και αυτές οι εξετάσεις”.

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με χρηματισμό από συναυλία που έδωσε ο Ελλαδίτης τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς στην Πάφο, ο Εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι “σε ότι αφορά αυτή την καταγγελία η οποία έχει δοθεί σε εμάς από την Νομική Υπηρεσία, το κλιμάκιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκεται ήδη στην Πάφο και άρχισε να διερευνά την όλη υπόθεση με την λήψη γραπτών καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα”.

Πρόσθεσε ότι “σε αυτό το στάδιο ο προγραμματισμός είναι να γίνει μια πρώτη εκτίμηση με την λήψη των βασικών καταθέσεων, για να δούμε πρώτον ποιος είναι ο όγκος του ανακριτικού έργου που υπάρχει και πώς θα προχωρήσουν οι έρευνες σε ότι αφορά τις ανακρίσεις προσώπων που θα πρέπει να κληθούν για να ανακριθούν”.

“Η δική μας θέση όπως είναι γνωστό είναι να εξετάσει η Αστυνομία μέσα από αυτή την έρευνα κατά πόσον έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα από οποιδήποτε πρόσωπο και ξεκαθαρίζω ότι η υπόθεση αυτή είναι ξεχωριστή υπόθεση που διερευνάται”, είπε ο κ. Αγγελίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει βρεθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο σύμφωνα με καταγγελία έγινε κατάθεση χρημάτων, απόρροια της συναυλίας Ρουβά, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι “σε αυτό το στάδιο είμαστε στην αρχή των καταθέσεων, στην πορεία οτιδήποτε προκύψει για οποιοδήποτε θέμα είτε ή εκδοση διαταγμάτων αυτό θα το μελετήσουμε με την Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και εάν και εφόσον κρίνεται σκόπιμο όλες αυτές οι εξετάσεις θα γίνουν ώστε να έχουμε μαρτυρίες στην βάση πάντα το τί μας έχουν καταγγείλει”.

Σε άλλη ερώτηση εάν θα επιχειρηθεί διασύνθεση των υποθέσεων Βέργα και Αρίστο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι υπάρχει μια υπόθεση για την οποία ο Δήμαρχος Πάφου τελεί υπό κράτηση και αφορά ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα και υπάρχει μια άλλη υπόθεση που είναι καταχωρημένη και αυτό είναι γνωστό”.

Πρόσθεσε ότι “εμείς προχωρούμε όσον αφορά τον Δήμαρχο Πάφου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για τα αδικήματα για τα οποία έχει παρουσιαστεί χθες και το ότι έχει λεχθεί στο δικαστήριο είναι θέμα της δήλωσης του ανακριτή και ό,τι προκύπτει θα εξεταστεί”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν δέχεται η Αστυνομία και άλλες καταγγελίες που αφορούν τον Δήμαρχο Πάφου μετά που αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και εμείς εκείνο το οποίο εξετάζουμε είναι η υπόθεση για την οποία τελεί υπό κράτηση και μία άλλη ξεχωριστή υπόθεση για την συναυλία Ρουβά που έγινε το 2014 στην Πάφο”.

Ανείσπρακτα εντάλματα

Ερωτηθείς για την εκστρατεία που έχει αρχίσει η Αστυνομία για την είσπραξη ανείσπρακτων ενταλμάτων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι γίνονται έρευνες για εντοπισμό των προσώπων που οφείλουν διάφορα χρηματικά ποσά και στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν οποιαδήποτε προβλήματα στους πολίτες αλλά μέσα στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων προσπαθούμε να εισπραχθούν τα ποσά που οφείλονται.

“Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι όπως τα πρόσωπα τα οποία οφείλουν οποιδήποτε ποσά σε σχέση με εντάλματα θα πρέπει να επισκεφούν την Αστυνομική Διεύθυνση όπου διαμένουν έτσι ώστε να γίνει διευθέτηση εάν έχουν οποιδήποτε οικονομικά προβλήματα για την πληρωμή των προστίμων και αυτό γίνεται με τους συναδέλφους που εργάζονται στους Ουλαμούς Εκτέλεσης Ενταλμάτων”, είπε ο κ. Αγγελίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές