Συμμετοχή του ΚΕΒΕ σε σύνοδο των Ευρωεπιμελητηρίων

Την αποτελεσματική ενεργοποίηση των σωμάτων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για στήριξη των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων ζητούν τα Ευρωεπιμελητήρια, τα οποία πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες σύνοδο της Ευρωβουλής των Επιχειρήσεων στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 750 επιχειρηματίες από 45 Ευρωπαϊκές χώρες.

Το βασικό συμπέρασμα της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ευρωβουλής είναι ότι οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την Ευρώπη και προάγουν τα συμφέροντα της, όμως η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται πάντοτε για τις επιχειρήσεις της.

Τα τέσσερα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ήσαν η διεθνοποίηση, η αγορά εργασίας, τα χρηματοπιστωτικά και η ενέργεια.  Οι σύνεδροι συζήτησαν επισταμένα τα θέματα αυτά που τους απασχολούν και αποφάσισαν να απαιτήσουν δυναμικότερη πολιτική από την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των πειστικών καθημερινών προβλημάτων τους.

Με τεράστια πλειοψηφία η σύνοδος των ευρωπαίων επιχειρηματιών ζήτησε:

-    Ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματική δράση για την προώθηση και προστασία των κοινών οικονομικών συμφερόντων τους στις παγκόσμιες αγορές

-    Περισσότερα σχέδια μάθησης στον εργασιακό χώρο για διασφάλιση του αναγκαίου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού

-    Ελαστικότερη προσέγγιση βασισμένη στην καινοτομία για αυξημένη ενεργειακή απόδοση.

-    Φορολογικά συστήματα που να είναι πιο φιλικά ως προς τις κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων Richard Weber δήλωσε για τις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαίων Επιχειρηματιών ότι σ΄αυτή οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες είχαν στη διάθεση τους 60 δευτερόλεπτα ο καθένας για να εκφράσουν τις κυριότερες ανησυχίες τους, όμως οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί έχουν τώρα στη διάθεση τους πέντε χρόνια για να προωθήσουν αυτά τα αιτήματα.  Στείλαμε, πρόσθεσε, ισχυρά και σαφή μηνύματα σ΄αυτούς που καθορίζουν την πολιτική και θα παρακολουθούμε στενά ώστε να διασφαλίσουμε ότι στις επόμενες μέρες, βδομάδες, μήνες οι απαιτήσεις μας αυτές θα τυγχάνουν σωστής προώθησης.

Τα κύρια αιτήματα των Ευρωπαίων Επιχειρηματικών αφορούν μεταξύ άλλων στο θέμα της διεθνοποίησης, την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό, το περιεχόμενο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, την προστασία της βιομηχανίας και τις επιπτώσεις της ελεύθερης εμπορικής συμφωνίας με της ΗΠΑ, στο θέμα του εξειδικευμένου προσωπικού και τις υποχρεώσεις των κρατών μελών στην εξειδίκευση, τη δημιουργία πανευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας εργατικού δυναμικού, τα συστήματα μαθητείας και επαγγελματικής.

κατάρτισης, στο θέμα της οικονομίας τις υποχρεώσεις των εθνικών κυβερνήσεων στις καθυστερημένες πληρωμές, το κοινοτικό εργαλείο εγγύησης των ΜμΕ, την πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και τις επενδύσεις και στο θέμα της ενέργειας, τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, την επίσπευση της δημιουργίας εσωτερικής αγοράς ενέργειας, την ανταγωνιστικότητα της ενέργειας και την ανάγκη για εισαγωγή πιο ευέλικτης καινοτόμου προσέγγισης στην ενεργειακή απόδοση.

Στην Σύνοδο της Ευρωβουλής των Ευρωπαίων Επιχειρηματιών συμμετείχε το ΚΕΒΕ με τον Πρόεδρο του κ. Φειδία Πηλείδη, τον προηγούμενο Πρόεδρο κ. Μάνθο Μαυρομμάτη και το Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Τσιακκή.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ συμμετείχαν επίσης στη Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων που έγινε επίσης στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της Συνόδου της Ευρωβουλής των Επιχειρήσεων.

 

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές