Αιμιλιανίδου: Ανάγκη για αλλαγή δημόσιας και εταιρικής διακυβέρνησης

Η οικονομική κρίση κατέδειξε την ανάγκη για εισαγωγή ουσιωδών αλλαγών, σε πάρα πολλά επίπεδα δημόσιας και εταιρικής διακυβέρνησης στον τόπο μας, τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στο σεμινάριο που διοργανώνεται από τον οργανισμό CEEP και την ΑΗΚ, με θέμα τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας, μέσα από την προώθηση μέτρων αναδιοργάνωσης τους, τον οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης.

«Τα δεδομένα που η οικονομική κρίση δημιούργησε αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση, την οποία καλούμαστε, ως κοινωνία, ως διοίκηση και ως Αρχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αντιμετωπίσουμε. Αποτελούν, επιπρόσθετα, και μια καλή ευκαιρία για ουσιαστική βελτίωση, εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό των μεθόδων και διαδικασιών που μέχρι σήμερα ακολουθούσαμε, στο δημόσιο τομέα, στον τομέα των παρόχων Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφελείας, αλλά και στον τομέα των μεγάλων εταιρειών μας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι οι Υπηρεσίες Δημόσιας Ωφέλειας στην Κύπρο εξυπηρετούν εδώ και δεκαετίες τους πολίτες, παρέχοντάς υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

«Τούτου λεχθέντος, θεωρώ ότι όλοι συμφωνούμε πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια για βελτιώσεις, ώστε οι Υπηρεσίες αυτές να καταστούν ακόμα πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του πολίτη, της κοινωνίας και του κράτους. Οι απαραίτητες αλλαγές αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας κάθε Οργανισμού, όπως για παράδειγμα η μείωση της γραφειοκρατίας, η διασφάλιση ευελιξίας στον τρόπο λειτουργίας, η απλούστευση των διαδικασιών, η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, η λειτουργία στη βάση προγραμματισμού και στρατηγικής, με εφικτούς και μετρήσιμους στόχους, η εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, ο εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση των δομών, κ.ά.», προσθέτει.

Οι αλλαγές αυτές, αναφέρει στο χαιρετισμό της η κ. Αιμιλιανίδου, θα επιτρέψουν στις Υπηρεσίες Δημόσιας Ωφέλειας να αυξήσουν την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητά τους και να καταστούν πιο αποδοτικές, χωρίς να αυξηθεί το διοικητικό κόστος τους και, κυρίως, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν στον καταναλωτή.

«Ωστόσο, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε οποιεσδήποτε από τις προηγούμενες στρατηγικές επιδιώξεις αν δεν έχουμε το κατάλληλο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αποτελεί τον κινητήρα που κινεί κάθε τέτοιο οργανισμό. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, άρτια καταρτισμένο προσωπικό που να διακρίνεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, από ευρύ και εκσυγχρονισμένο γνωσιολογικό υπόβαθρο και από σεβασμό στις διαδικασίες, κανόνες, κανονισμούς και αρχές του Οργανισμού, τον οποίο υπηρετεί», καταλήγει η Υπουργός Εργασίας στο χαιρετισμό της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων