Κυβέρνηση: Χάνουμε διαπραγματευτική δύναμη

Η Κυβέρνηση σέβεται τις απόψεις των κομμάτων και είναι έτοιμη να τις ακούσει, ωστόσο ο τρόπος με των οποίων έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν ενισχύει ούτε την επιχειρηματολογία μας, ούτε τη διαπραγματευτική μας δύναμη έναντι της Τρόικας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης.

Σχολιάζοντας την σύσκεψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη σύσταση κοινού μετώπου για προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε πως "εμείς σεβόμαστε τις απόψεις των κομμάτων, τις όποιες πρωτοβουλίες", υπενθυμίζοντας δε ότι όποτε η Τρόικα βρίσκεται στην Κύπρο συναντάται με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και με τα πολιτικά κόμματα.

Υπέδειξε, εξάλλου, πως "κάποια κόμματα, μέχρι πολύ πρόσφατα, έλεγαν ότι γρηγορότερη έξοδος από το μνημόνιο είναι η πιστή εφαρμογή του, ενώ κάποιοι ήταν υπέρ της εξόδου, εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα".

Εκείνο που μετρά για την Κυβέρνηση, συνέχισε, είναι ότι αν υπάρχουν συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να τις ακούσει, σημειώνοντας ωστόσο πως "η κατάσταση πραγμάτων στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, με το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, που είχαν ως αποτέλεσμα την μη εκταμίευση της επόμενης δόσης, δεν ενισχύει ούτε την επιχειρηματολογία μας ούτε τη διαπραγματευτική μας δύναμη έναντι της Τρόικα".

"Για την Κυβέρνηση το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν προοπτικές εξόδου από το πρόγραμμα και είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε αυτό. Ενάμιση χρόνο μετά έχουν δημιουργηθεί εκείνες οι προοπτικές για έξοδο το συντομότερο δυνατό και προς  αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε, έτσι ώστε να απαλλαγούμε εξολοκλήρου από την Τρόικα το συντομότερο δυνατό", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η στάση που τήρησαν τα κόμματα στη Βουλή με τα νομοθετήματα ήταν βοηθητική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση δεν είναι σε αντιπαράθεση με κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, αφού "ο στόχος είναι κοινός", τόνισε ωστόσο πως "η τελευταία κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν υπήρχε πραγματικός λόγος, ήταν μια αχρείαστη κατάσταση η οποία απλά δημιούργησε προβλήματα στην κυπριακή οικονομία και τίποτα περισσότερο".

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους