"Eλάτε να συζητήσουμε το εφάπαξ"

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να μελετήσει περαιτέρω και να συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους τυχόν μέτρα που δεν προϋποθέτουν κατ` ανάγκη τη φορολόγηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη, μέσα από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, να αποτραπούν οι κίνδυνοι στους οποίους η χώρα είχε οδηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, το μισθολόγιο, τις συντάξεις και την ικανότητα του κράτους να στηρίξει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

«Ως εκ τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο θεωρεί βεβιασμένη την απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση των προβληματισμών του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να αποφευχθεί αχρείαστη ταλαιπωρία και προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν από μια απόφαση που λήφθηκε στη βάση εσφαλμένων εντυπώσεων», ανέφερε.

Σε παρατήρηση ότι η ΠΑΣΥΔΥ αρνείται το διάλογο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε «να περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει να έχει την ίδια θέση».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα μέτρα που προτίθεται να συζητήσει ο Υπουργός Οικονομικών αφορούν την στόχευση της κοινωνικής σύνταξης, την επέκταση συνεισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την επανεξέταση του τρόπου καταβολής του εφάπαξ, την ώρα που καμιά αποκοπή από τις έκτακτες εισφορές στο δημόσιο τομέα δεν θα γίνει μόνιμη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους