ΟΗΟ-ΣΕΚ: Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή

Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΗΟ-ΣΕΚ την ερχόμενη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου από τις 07:30 μέχρι τις 10:30, ως αντίδραση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για φορολόγηση του εφάπαξ και μονιμοποίηση των αποκοπών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΗΟ-ΣΕΚ συνεδρίασε τη Δευτέρα από τις 10 το πρωί με αντικείμενο την πρόθεση της Κυβέρνησης να διαφοροποιήσει το μισθολόγιο και τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο ΓΓ της ΟΗΟ-ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία είπε ότι το σώμα συνήλθε για να εξετάσει τη διαφαινόμενη προοπτική είτε διαφοροποίησης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε διαφοροποίηση στο μισθολογικών ωφελημάτων των εν λόγω υπαλλήλων.

 

Η απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΗΟ-ΣΕΚ, όπως είπε, λόγω ιδιαιτεροτήτων που ισχύουν στους ημικρατικούς οργανισμούς, είναι να κατέλθουν οι εργαζόμενοι σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή, “σεβόμενη τους πολίτες του τόπου λόγω της ταλαιπωρίας που μπορεί να επέλθει”.

Ο κ. Ηλία ανέφερε ότι για την ΟΗΟ-ΣΕΚ τα θέματα των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων αλλά και το ενδεχόμενο οι περικοπές να γίνουν αποκοπές μισθών, είναι μη αποδεκτά, και θα υπάρξει αντίδραση σε περίπτωση που το κράτος προωθήσει τέτοιες ενέργειες.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η ΟΗΟ-ΣΕΚ σε περίπτωση, που κατά την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού δεν τεθεί το θέμα της φορολόγησης του εφάπαξ, ο κ. Ηλία είπε πως τα μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός και πως αν δεν συντρέχουν λόγοι, η ΣΕΚ θα τα αναιρέσει προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. “Η κοινωνική ειρήνη για εμάς είναι πρωταρχικής σημασίας”, είπε.

Ο κ. Ηλία ανέφερε, επίσης, ότι τα μέτρα έχουν παρθεί μετά από συνεννόηση με τις αντίστοιχες συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στους ημικρατικούς οργανισμούς. “Υπάρχει κατ` αρχήν θέση της ηγεσίας της ΠΕΟ και των άλλων συντεχνιών που δραστηριοποιούνται ότι θα ακολουθήσουμε αυτή την πρακτική σε σχέση με την αντίδρασή μας”, κατέληξε.

Από πλευράς της Αρχής Ηλεκτρισμού, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος είπε ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, και ο στόχος της ΣΕΚ είναι να στείλει μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Πολιτεία με αυτή την τρίωρη στάση εργασίας. Παράλληλα, ο κ. Πανόρκος διαβεβαίωσε το κοινό ότι δεν θα υπάρξουν αποκοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκ μέρους της CYTA ο Πρόεδρος της ΕΠΟΕΤ Γιαννάκης Ευαγόρου, είπε ότι τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι κατά την τρίωρη στάση εργασίας, ο Οργανισμός θα ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστεί το κοινό, σε περιπτώσεις βλαβών, όπως επίσης να μην επηρεαστούν και άλλες υπηρεσίες όπως είναι η Πολιτική Αεροπορία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα καταστήματα της CYTA θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10:30.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δείτε επίσης: Απεργία την Παρασκευή αποφάσισε το ΔΣ της ΠΑΣΥΔΥ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»