Παπαδόπουλος: Κινδυνολογεί ο Χάρης

Με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας που θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε διάσκεψη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε την Κυβέρνηση για καθυστέρηση στην παρουσίαση του πλαισίου αφερεγγυότητας και ζήτησε εκ νέου από την Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί αλλαγές και βελτιώσεις στο Μνημόνιο. Επί τούτου αποστέλλει σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τις θέσεις και εισηγήσεις του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “ο Υπουργός Οικονομικών επιμένει δυστυχώς στον ίδιο λανθασμένο δρόμο, που από την αρχή επέλεξε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού” και πως “αντί να λειτουργεί στη βάση των αναγκών των πολιτών, λειτουργεί στη βάση των προσταγών της Τρόικας”.

“Αντί ο Υπουργός Οικονομικών να κάνει την αυτοκριτική του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να παρουσιάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, αντί να παραδεχθεί την καθυστέρηση των 15 μηνών στην προσπάθεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων που έχει η Κυπριακή Δημοκρατίας στο Μνημόνιο, επιδιώκει να ρίξει στη Βουλή τις ευθύνες γιατί η Βουλή επέλεξε να προστατεύσει τους πολίτες” πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι “με τις δηλώσεις του σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών αντί να δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας σε ό,τι αφορά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας που θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “αν συνεχιστούν αυτές οι δηλώσεις ενδεχομένως να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις” και ανέφερε πως “από την Κυβέρνηση εξαρτάται να συγκρατηθούν οι όποιες υπερβολές ώστε να μην οδηγηθούμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα”.

Ερωτηθείς αν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κυπριακή οικονομία από τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εκτίμησε ότι “μεγαλύτερα προβλήματα θα προκαλέσει ένα νομοσχέδιο, που θα επιδεινώσει την ύφεση της κυπριακής οικονομίας, θα καταστρέψει τη δομή της κυπριακής επιχειρηματικότητας και θα θέσει σε κίνδυνο τα κυπριακά νοικοκυριά”.

Γι’ αυτόν το λόγο “εμείς επιμένουμε και εισηγούμαστε επαναδιαπραγμάτευση” είπε. Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ “οφείλουν να διαπραγματευτούν αλλαγές και βελτιώσεις στο Μνημόνιο”.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να “αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας” που προσφέρει στην Κύπρο η περίπτωση της Ελλάδας, η οποία διαπραγματεύτηκε και πέτυχε να συζητά την ελάφρυνση του χρέους της.

“Για το θέμα αυτό αποστέλλω σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή με τις θέσεις και εισηγήσεις του ΔΗΚΟ, στη βάση της πρωτοβουλίας μας για τη δημιουργία Εθνικού Πλαισίου Διαπραγμάτευσης” ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “στη διαπραγμάτευση αυτή το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συνεργαστεί για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το λαό μας”.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι “έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανή αναπομπή κάποιων νομοσχεδίων κι αυτό θα πρέπει να το δούμε και νομικά και πολιτικά”.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ “τρόπους αντιμετώπισης των εξελίξεων ώστε να μην εκφύγουμε από το στόχο και σκοπό να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και την οικονομία”.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή