Τον Οκτώβριο η κατάθεση εισηγήσεων για τις Βάσεις

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές εισηγήσεις των τοπικών κοινωνιών των Βάσεων για την πολεοδομική τους ανάπτυξη, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, συστήνοντας παράλληλα υπομονή ώστε να υπάρξει ποιοτικός σχεδιασμός.

Ο κ. Χάσικος απαντούσε σε δημοσιεύματα που φέρουν την Κυβέρνηση να μην προχωρά με τα θέματα των Βάσεων και τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τη Βρετανία για παραχώρηση των δικαιωμάτων για ανάπτυξη στους κατοίκους των Βάσεων.

 

Μιλώντας στο περιθώριο συσκέψεων που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Χάσικος είπε πως υπάρχει μια συνεχής διαβούλευση μεταξύ Κυβέρνησης και Βρετανικών Βάσεων σε σχέση με την υιοθέτηση της Πολεοδομικής νομοθεσίας από πλευράς των Βάσεων. Πρόσθεσε ότι το δεύτερο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η διαβούλευση των τοπικών Αρχών με τις τοπικές κοινωνίες, και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, όταν και θα κατατεθούν οι τελικές εισηγήσεις των τοπικών κοινωνιών για το πώς βλέπουν την Πολεοδομική ανάπτυξη.

“Δεν είναι θέμα ταχύτητας ή χρόνου αλλά θέμα ποιότητας και ουσιαστικής ανάπτυξης κατά τρόπο σίγουρα που δεν θα θυμίζει τον τρόπο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι σήμερα, είτε αυτό αφορά περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου είτε την Πάφο και Λεμεσό. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ανάπτυξη που να συνάδει τόσο με το περιβάλλον, όσο και με τις ανάγκες της οικονομίας του τόπου”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χάσικος συνέστησε, τέλος, υπομονή καθώς απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα καλό και σύμφωνα με τους κανόνες της σωστής πολεοδομικής ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή