Πυρετώδεις διεργασίες για τις εκποιήσεις

Την κοινή συνισταμένη επί των τροπολογιών στο επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων θα επιχειρήσουν να πετύχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην κεκλεισμένων των θυρών, κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι Γραμματείες των Επιτροπών ήδη κωδικοποιούν γραπτώς τις τροποποιήσεις των κομμάτων και στην αυριανή συνεδρία τα μέλη των Επιτροπών θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συγκλίσεις επί των τροπολογιών ενόψει και της συνεδρίας της Ολομέλειας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μέλη των Επιτροπών, υπάρχουν περίπου 13 σημεία επί των οποίων φαίνεται να υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά στην αυριανή συνεδρία θα διαφανούν τα σημεία για τα οποία υπάρχουν κοινές θέσεις, ενώ δεν αποκλείεται τα κόμματα να προχωρήσουν με την κατάθεση δικών τους τροπολογιών εάν πιστεύουν ότι δεν καλύπτονται από τις κοινές τροπολογίες.

Δεν αποκλείεται να καθοριστεί νέα συνεδρία των δύο Επιτροπών στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι εκποιήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο σειράς επαφών που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σήμερα Δευτέρα. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το πρωί στα γραφεία του κόμματος βρέθηκε το οικονομικό επιτελείο του ΚΣ ΕΔΕΚ για συζήτηση των θέσεων των δύο κομμάτων, ενώ στη συνέχεια το κατώφλι του ΔΗΚΟ πέρασε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Εξάλλου, η Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε πως στις 16:00 ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας θα συναντηθεί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο με αντικείμενο το θέμα των εκποιήσεων.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός