Δεν ψηφίζει τις εκποιήσεις η ΕΔΕΚ

Μόνο εάν υπάρξει συναίνεση σε τροπολογίες που θα προστατεύουν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει το Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

“Η θέση μας είναι η εξής : ότι σίγουρα χρειάζεται εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις. Περί αυτού καμία διαφωνία. Η όποια όμως Νομοθεσία πρέπει να είναι ισορροπημένη και δίκαιη”, είπε ο κ. Ομήρου, κληθείς να αναφερθεί στην απογευματινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ.

Πρόσθεσε ότι “δεν είναι στόχος μας ούτε να προστατέψουμε τους μεγαλοοφειλέτες, ούτε εκείνους τους οφειλέτες που είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε επίσης ότι “έχουμε καθορίσει τρεις συγκεκριμένους άξονες μέσα από τους οποίους θα κινηθούμε με τις τροπολογίες, που θα καταθέσουμε επί του κυβερνητικού Νομοσχεδίου”.

Όπως εξήγησε ο πρώτος άξονας είναι ότι “πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές εκποιήσεις και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μια κατηγοριοποίηση των δανείων”.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι ο δεύτερος άξονας που θέτει η ΕΔΕΚ ως προτεραιότητα για να ψηφίσει το κυβερνητικό Νομοσχέδιο είναι ότι “θα πρέπει να προστατευθούν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, άρα προστασία της πρώτης κατοικίας, της μικρομεσαίας επιχείρησης και της καλλιεργίσημης αγροτικής γης”.

Ο τρίτος άξονας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είναι “να αποφευχθεί η καταβύθιση της αξίας των ακινήτων, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε νέο φαύλο κύκλο ύφεσης της οικονομίας και επιδείνωση του προβλήματος της ανεργίας αλλά και διεύρυνση της κοινωνικής δυστυχίας”.“Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει η ευρύτερη συναίνεση ούτως ώστε να υπάρξουν εκείνες οι τροποποιήσεις πάνω σε αυτό το Νομοσχέδιο που θα αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην υπάρξει καταστροφή του κοινωνικού ιστού και να μπορέσουμε να το ψηφίσουμε,” κατέληξε στις δηλώσεις του σε σχέση με τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους