Τράπεζες: Εκποιήσεις χωρίς εξαιρέσεις

Τη σημαντική τροποποίηση ή ακόμα και διαγραφή του άρθρου 44α του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις εισηγούνται οι Τράπεζες και ο Συνεργατισμός κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του θέματος στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής. 

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, με το συγκεκριμένο άρθρο εξαιρούνται οι υποθέσεις με τις οποίες η διαδικασία εκποίησης βρίσκεται ήδη ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου ή ενώπιον του Διευθυντή του Κτηματολογίου. «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε λογική σε αυτή την προσέγγιση η οποία πέρα των άλλων εγείρει και θέματα ίσης μεταχείρισης διότι δημιουργεί οφειλέτες δύο κατηγοριών και δύο ταχυτήτων», σημείωσαν οι Τράπεζες.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα θεωρεί πως αν το άρθρο 44α παραμείνει ως έχει θα ισχύει για μια εξαιρετικά περιορισμένη κατηγορία περιπτώσεων. «Αντίθετα με το τι θα ανέμεναν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχέση με τις παλαιές άκρως προβληματικές υποθέσεις».

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η συζήτηση του θέματος στη Βουλή, με τους βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να θέτουν τα ερωτήματά τους στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίοι είναι παρόντες στη συζήτηση. Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφωνεί και η τρόικα με ν/σ για εκποιήσεις

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους