Καθησυχάζει η Κυβέρνηση για τις μειώσεις μισθών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών στο δημόσιο τομέα, πέραν από τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν, ειδικά όταν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας τηρούνται στο έπακρο.
 
Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη αναφορικά με το ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου αποτελούν «ευκαιρία για διόρθωση του κρατικού μισθολογίου».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων, με στόχο τη μείωση και συγκράτηση του συνολικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα, μέσω της παγιοποίησης των προσλήψεων και των αυξήσεων.

Πρόσθεσε πως την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα διασφαλίσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τη βιωσιμότητα του μισθολογίου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμα πως ο κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, ως Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, έχει απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράζει ελεύθερα τις δικές του απόψεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους