Διαφωνεί και η τρόικα με ν/σ για εκποιήσεις

Δεν είναι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αλλά και η ίδια η τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα διαφωνεί με τρία-τέσσερα σημεία του νομοσχεδίου που ενέκρινε η βουλή των Αντιπροσώπων αλλά η μεγάλη αντίδραση της αφορά την πρόνοια που λέει πως όσες περιπτώσεις βρίσκονται ήδη ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου ή ενώπιον του Διευθυντή του Κτηματολογίου θα εξαιρούνται.

44Α(1)(β) Οι διατάξεις του παρόντος Μέρους εφαρμόζονται σε συμβάσεις υποθήκης, που έχουν εγγραφεί στο κτηματικόν μητρώον πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος Μέρους, όταν το χρέος που εξασφαλίζεται από τις εν λόγω συμβάσεις έχει καταστεί πληρωτέο πριν την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Μέρους, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 37 και όταν οι σχετικές διαδικασίες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου ή ενώπιον του Διευθυντή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μέρους VI ή δυνάμει οποιουδήποτε άλλου νόμου ή κανονισμού, δεν έχουν εν τω μεταξύ αρχίσει:
Νοείται ότι, σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου, τα χρονικά περιθώρια και οι διαδικασίες που προβλέπονται στο παρόν Μέρος δύναται να τυγχάνουν εφαρμογής από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Νόμου.

Η τρόικα ζητά όπως και αυτές οι υποθέσεις μπορούν να τύχουν χειρισμού με τη νέα νομοθεσία αφού πρώτα οι τράπεζες αποσύρουν τους προηγούμενους φακέλους σε Κτηματολόγιο και Δικαστήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας της προηγούμενες μέρες, στο κτηματολόγιο εκκρεμούν γύρω στις 3000 ακίνητα ενώ κατά μέσο όρο το Τμήμα εκποιεί γύρω στα 200 ακίνητα ετησίως.

Ακόμα είναι άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της τρόικας αν στο νομοσχέδιο διατηρηθεί η συγκεκριμένη πρόνοια αφού το συγκεκριμένο θέμα όπως κι άλλα έμεινε ανοικτό μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

 

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη