Τρόικα-κυβέρνηση σημειώσατε 1

Στο 50% της εκτιμημένης τιμής θα μπορεί η τράπεζα να πωλήσει ακίνητο που έχει εκποιηθεί, μετά το πρώτο τρίμηνο. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει το όριο στο 80% η τρόικα ήταν ανένδοτη κατά τις διαπραγματεύσεις και μετά τους πρώτους τρεις μήνες κατά τους οποίους η τράπεζα θα μπορεί να κάνει όσους πλειστηριασμούς θέλει με όριο το 80% της τιμής, η πώληση θα μπορεί να γίνει σε τιμή μέχρι και 50% κάτω της εκτιμημένης.

Η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται για περίοδο εννέα μηνών ενώ στον ένα χρόνο θα γίνεται νέα εκτίμηση και η διαδικασία θα αρχίζει εκ νέου.

Η κυβέρνηση, θα έχει να λέει πως κέρδισε στο θέμα των εκτιμήσεων, αφού θα γίνονται και από τις δύο πλευρές ενώ σε περίπτωση διαφωνίας θα γίνεται και τρίτη ανεξάρτητη. Επίσης, η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη αν και ανώτερη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε πως η όλη διαδικασία πρέπει να είναι σύντομη κάνοντας αναφορά στο όριο των 18 μηνών για ολόκληρη τη διαδικασία το οποίο αναφερόταν σε όλα τα προηγούμενα μνημόνια.

Περιπτώσεις κύρις κατοικίας προς το παρόν εξαιρούνται και θα συμπεριληφθούν στο τέλος τους έτους στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα.

Το ίδιο πρόσωπο σημείωσε πως από τη στιγμή που στόχος των τραπεζών είναι να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό που τους οφείλεται, δεν θα πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες σε παρόμοια κατάσταση και δεν υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές, σχολίασε.

Ξεκαθάρισε δε, πως η έγκριση του νομοσχεδίου είναι προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης η οποία θα τεθεί ενώπιον του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου.

 

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων