Τραγωδία Μαρί: Ο Σταθμός τότε και σήμερα

Με αφορμή την τρίτη επέτειο από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού συγκέντρωση του προσωπικού, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Δρ Στέλιος Στυλιανού.

Κατά τη συγκέντρωση ο κ. Στυλιανού κάλεσε το Προσωπικό του Σταθμού να τηρήσει μονόλεπτο σιγή εις μνήμην των θυμάτων της έκρηξης στη γειτονική Βάση. Ακολούθησε ομιλία κατά την οποία ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής ανέφερε «Η μνήμη μας σήμερα στρέφεται τρία χρόνια πίσω και στους 13 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό συμβάν καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των Μονάδων Παραγωγής του Σταθμού. Πολλοί από μας δεν θα βγάλουμε ποτέ από μέσα μας τις πρώτες εικόνες που αντικρίσαμε και φυσικά τα συναισθήματα που μας δημιουργήθηκαν».

Πέραν της απώλειας των 13 συνανθρώπων μας, για την ΑΗΚ το πιο σημαντικό απ΄ όλα όσα έγιναν είναι το γεγονός ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αρχής και των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας –της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου και του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού -  σε 30 μόνο μέρες από την καταστροφή, όλο το νησί είχε συνεχή και ασφαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο ανοικοδόμησης και αποκατάστασης του Σταθμού ήταν τεράστιο. Ο συντονισμός και ο προγραμματισμός του έργου αποκατάστασης των ζημιών αναλήφθηκε εξ’ ολοκλήρου από Στελέχη της ΑΗΚ, υπό την ευθύνη των οποίων εργάστηκε μεγάλος αριθμός εργολάβων.

Η πείρα και η τεχνογνωσία του Προσωπικού ήταν το κύριο εφόδιο της ΑΗΚ στη δύσκολη μάχη που δόθηκε από όλους στον Οργανισμό κατά την περίοδο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την λειτουργία του Σταθμού. Οι εμπειρίες που αποκόμισε η ΑΗΚ από όλο αυτό το έργο είναι πολύτιμες σε σημείο που πλέον προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες ή Οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό.

«Το Προσωπικό της ΑΗΚ κατά τη διάρκεια της τιτάνιας αυτής προσπάθειας απέδειξε για ακόμη μια φορά την ποιότητα και το χαρακτήρα του και νοιώθω την ανάγκη για ακόμη μια φορά να συγχαρώ τον κάθε υπάλληλο της ΑΗΚ ξεχωριστά για τον άθλο αυτό και να δηλώσω πως νοιώθω περήφανος για την οικογένεια και τον κόσμο της ΑΗΚ. Ξεχωριστές ευχαριστίες και συγχαρητήρια απευθύνω σε εσάς το Προσωπικό του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού για το απαράμιλλο σθένος και ζήλο που δείξατε σε όλο αυτό το διάστημα καθώς και την υπομονή σας που για όλο αυτό τον καιρό εργαζόσασταν σε πρωτόγνωρες συνθήκες» τόνισε επίσης ο κ. Στυλιανού.  

Η συνεργασία Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθυντικής Ομάδας, Προσωπικού και Συνδικαλιστικών Οργανόσεων ήταν σημαντική αφού από την αρχή του όλου έργου τέθηκαν προτεραιότητες και στόχοι που με την υλοποίησή τους έστεψαν την όλη προσπάθεια με πλήρη επιτυχία. Γι΄αυτό σήμερα, μετά την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, η ΑΗΚ είναι και πάλι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει απρόσκοπτα ενέργεια στον τόπο και μάλιστα με μειωμένο οικονομικό κόστος.

Ο κ. Στυλιανού ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι η αρμονική συνεργασία όλων των πιο πάνω είναι και η προϋπόθεση για να μπορέσει ο ΑΗΚ να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται.    

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη