Διερεύνηση καταγγελιών για Έφορο Φορολογίας

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για το θέμα της Εφόρου και των Βοηθών Εφόρων Φορολογίας, ζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το Υπουργείο Οικονομικών. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες και να ενημερωθεί η Επιτροπή Οικονομικών για όλα τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα πριν να λάβουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις».

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, είπε, «έχει αναλάβει την ευθύνη να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες που έχουν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και να επανέλθει με συγκεκριμένες εισηγήσεις».

Σε δικές του δηλώσεις για το θέμα ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πρωτόγνωρη». Εξέφρασε τη θέση ότι το Υπουργείο έπρεπε να είχε υπόψη του το θέμα πριν να απευθυνθεί στη Βουλή για τους διορισμούς των εν λόγω αξιωματούχων. Η Βουλή, είπε, «δεν δικάζει φορολογικές διαφορές και δεν ερευνά φορολογικές δηλώσεις και ελπίζω να μην μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία».  Έκανε λόγο για `κυβερνητική γκάφα` και εξέφρασε την ελπίδα να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών