Κυβέρνηση: Έχετε κάθε είδους βοήθεια

Στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να διερευνηθεί σε βάθος οποιαδήποτε παράνομη πράξη που οδήγησε σε ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες, ως αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης του χρηματοπιστωτικού τομέα από αυτούς που έφεραν την ευθύνη, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα των ερευνών για την κατάσταση της οικονομίας.   
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απώτερο στόχο την ανασκόπηση της πορείας των ανακρίσεων από τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και από τους ανακριτές της Αστυνομίας.

Λόγω του δημοσίου ενδιαφέροντος για τα αδικήματα που διερευνώνται, στη σύσκεψη προσκλήθηκαν εκ μέρους της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ένας εκπρόσωπος κάθε κόμματος που συμμετέχει στην εν λόγω Επιτροπή και, πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν οι κ. κ. Σαρίκας, Κυπριανού, Δαμιανού και Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς της Πολιτείας επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πλήρη και εις βάθος διερεύνηση της όποιας παράνομης πράξης που οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας σε ανυπολόγιστες οικονομικές επιπτώσεις και συνέπειες, ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης του χρηματοπιστωτικού τομέα από εκείνους που έφεραν την ευθύνη.
Προς αυτή την κατεύθυνση, επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης για παραχώρηση της όποιας οικονομικής και άλλης βοήθειας προκειμένου η όλη διαδικασία να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση:
1)    Θα υπάρξει ανανέωση και ενίσχυση της ομάδας των Συμβούλων Εμπειρογνωμόνων προς την ανακριτική ομάδα.
2)    Έγκριση δαπάνης για άμεση αγορά λογισμικού συστήματος επεξεργασίας και διαχείρισης εγγράφων, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού και κατ’ επέκταση η ολοκλήρωσης της διερεύνησης των υποθέσεων.
3)    Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της ανακριτικής ομάδας με τη Νομική Υπηρεσία, με τον ορισμό συγκεκριμένου Λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας ως συνδέσμου με την ανακριτική ομάδα, έτσι ώστε η καθοδήγηση και  εποπτεία του ανακριτικού έργου να είναι ακόμα πιο άμεση προκειμένου το συντομότερο να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις που να μπορούν να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
4)    Η προώθηση κατά προτεραιότητα υποθέσεων που η διερεύνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία και για το σκοπό αυτό προτίθεται να συγκαλέσει νέα σύσκεψη για ανασκόπηση της κατάστασης».

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια