Αναβολή στη δικη Χριστοδούλου

Δίμηνη αναβολή δόθηκε την Παρασκευή 27 Ιουνίου στην ακρόαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά και ο πρώην γαμπρός του Ανδρέας Κιζουρίδης και η εταιρεία A. C. Christodoulou Consultants, ώστε η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να κάνουν παραδεκτά κάποια γεγονότα.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά τη δικάσιμο της 14ης Μαΐου 2014 τις 11 κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι κατηγορίες αφορούν τη διάπραξη κακουργήματος κατά παράβαση συγκεκριμένων Άρθρων του Ποινικού Κώδικα, αφού, κατά ή περί το μήνα Σεπτέμβριο του 2009, στη Λευκωσία, συνωμότησαν μεταξύ των προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφώντας έγγραφο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2009 και 5ης Σεπτεμβρίου 2009, με σκοπό την καταδολίευση.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι συνέγραψαν επιστολή, με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, προς την Τράπεζα Μαρφίν – Εγνατία της Ελλάδας, στην οποία ενώ γνώριζαν ότι το περιεχόμενο της επιστολής δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, δήλωναν πως ο κ. Κιζουρίδης είχε πωλήσει οικόπεδα που ευρίσκονταν στο Στρόβολο, έναντι ενός εκατομμυρίου και εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ, στην Αθηνά Χριστοδούλου.

Κατηγορούνται επίσης για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, διότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, “εν γνώσει τους και δολίως”, έθεσαν σε κυκλοφορία στη Λευκωσία και στην Αθήνα πλαστό έγγραφο, όπως είναι η προαναφερθείσα επιστολή προς την Τράπεζα Μαρφίν – Εγνατία.

Η εταιρεία A. C. Christodoulou Consultants Ltd και οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου και Αθηνά Χριστοδούλου, κατηγορούνται για τήρηση ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, διότι, κατά ή περί την 28η Φεβρουαρίου του 2008, παρέλειψαν να καταχωρήσουν στους λογαριασμούς της εταιρείας για το έτος 2007 το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ που εισπράχθηκε στις 27 Ιουλίου 2007 από την εταιρεία Focus Maritime Corporation.

Ανάλογη παράλειψη, με σκοπό επίσης την καταδολίευση, υπήρξε από τους ιδίους κατηγορουμένους και κατά ή περί την 23 Μαΐου 2009, ενώ και κατά ή περί την 25η Μαΐου 2010 παραλείφθηκε η σχετική καταχώρηση στους ελεγμένους λογαριασμούς της εταιρείας για το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ψευδείς δηλώσεις στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων φέρονται να έχουν υποβάλει οι ίδιοι κατηγορούμενοι το Νοέμβριο του 2008  ως προς το εισόδημα της εταιρείας για το έτος 2007, ενώ και το 2009 η φορολογική δήλωση που υπέβαλαν, περιελάμβανε ψευδή στοιχεία για εισπραχθέντες τόκους από την εταιρεία, αφού δηλώθηκαν 4.426 ευρώ αντί 40.994 ευρώ. Το ίδιο φέρονται να έπραξαν και το επόμενο έτος αφού δήλωσαν 9.954 ευρώ αντί 36.125 ευρώ.

Η  11η κατηγορία αφορά δόλια ή εσκεμμένη δήλωση στις 19 Νοεμβρίου 2010 από τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Αθηνά Χριστοδούλου σε σχέση με το μέρισμα που δόθηκε το 2009 στους μετόχους της εταιρείας, ότι ήταν 167.060 ευρώ αντί 1.128.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες