Πιάνει δουλειά ο Κ. Ηροδότου

Πρεμιέρα από τη Ρωσία έκανε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε Ρώσους επιχειρηματίες  πληροφορίες για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Οι παρουσιάσεις έγιναν στα πλαίσια συνεδρίου του ΚΕΒΕ, του πρώτου στη Ρωσία μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2013. Μάλιστα, το ίδιο το ΚΕΒΕ ζήτησε όπως ο Έφορος συμμετάσχει στην αποστολή κάτι που διευθετήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Κατά την παραμονή του Εφόρου στη ρωσική πρωτεύουσα, διευθετήθηκαν συνεντεύξεις μέσω του CIPA με εγνωσμένου κύρους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως το πρακτορείο ITAR-TASS, η Vedomosti και το κανάλι Russia-24 TV news.

Κατά τις συνεντεύξεις, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να αποκλειστούν ενδιαφερόμενοι Ρώσοι επενδυτές από την διαδικασία λόγω των εξελίξεων και των ευρύτερων ευρωπαϊκών κυρώσεων που ισχύουν σε σχέση με την Ουκρανία.

Σε κυπριακό έδαφος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη το συμβόλαιο του κ. Ηροδότου ενώ στα τελικά στάδια διαπραγματεύσεις είναι και οι διαπραγματεύσεις με τα άλλα δύο άτομα που θα απαρτίζουν τη διευθυντική ομάδα του Τμήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τα υπόλοιπα μέλη της Μονάδας (όχι πέραν των 10 ατόμων) θα πρέπει να έχουν οικονομικές, νομικές και τεχνικές γνώσεις καθώς επίσης και εμπειρίες σε συναφείς συναλλαγές. 

Η πρόθεση είναι όπως τα άτομα αυτά προτείνεται να προέρχονται από:

•    τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Έργων,  Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα οποία θα έχουν και ρόλο συνδέσμου (liaison) με τα συγκεκριμένα Υπουργεία ή/και με τους συγκεκριμένους υπό αποκρατικοποίηση Οργανισμούς.
•    τον ιδιωτικό τομέα (άτομα τα οποία έχουν συναφή εμπειρία σε έργα αποκρατικοποιήσεων – τραπεζίτες επενδύσεων, σύμβουλοι, δικηγόροι κλπ.)

O υπουργός Οικονομικών ποντάρει ιδιαίτερα στην εμπειρία του κ. Ηροδότου ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην UBS Investment Bank στο City του Λονδίνου είχε λειτουργήσει ως σύμβουλος αλλά και διαχειριστής σε περίπλοκες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, σε όλη την Ευρώπη, αξίας πέραν των 50δις ευρώ. 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές